Η φόρα του Βεζένκοφ από το Ευρωμπάσκετ και οι στόχοι του
i

Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Η φόρα του Βεζένκοφ από το Ευρωμπάσκετ και οι στόχοι του

Sportal newsroom 16:20 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 01.12.2022

Ο 27χρονος φόργουορντ ετοιμάζεται για την «καυτή» προσωπική του μονομαχία με τον Ουίλ Κλάιμπερν την Πέμπτη (1/12), αλλά προειδοποιεί ότι «η Εφές δεν είναι ομάδα ενός ή δύο παικτών. Υπάρχουν πολλοί με ταλέντο και εμπειρία».

Για τον Σάσα Βεζένκοφ η επιβράβευση με τον τίτλο του MVP της εβδομάδας ή του μήνα, δεν έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες, που προφανώς και υφίστανται, αλλά οι στόχοι του 27χρονου φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτεροι και αφορούν ομαδικές επιτυχίες. Όχι μονάχα προσωπικές διακρίσεις. 

Άλλωστε, όπως είπε στο επίσημο σάιτ της Euroleague «το σημαντικό είναι η ομάδα και χαίρομαι που παίρνουμε νίκες και που είμαστε ψηλά στη βαθμολογία», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον ικανοποιεί το γεγονός ότι «η δουλειά μου και αυτό που δίνω στην ομάδα πιάνει τόπο». Όσον αφορά στο… δικό του παιχνίδι «το Eurobasket του καλοκαιριού με βοήθησε πολύ να βρω ρυθμό», παραδέχτηκε. 

«Έπαιξα κόντρα σε παίκτες του NBA και της EuroLeague, έπαιξα πολλά λεπτά και απέκτησα αυτοπεποίθηση», πρόσθεσε, οπότε μόνο κερδισμένος βγήκε από τη διοργάνωση ως ο ηγέτης της εθνικής Βουλγαρίας και μεταφέρει τις εικόνες που απέκτησε και στη σεζόν που έχει ξεκινήσει και έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Ο σταθμός της Κωνσταντινούπολης

 Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (1/12, 19.30) λοιπόν, την Αναντολού Εφές στην Τουρκία και ο Βεζένκοφ δηλώνει πανέτοιμος. «Μου αρέσουν πολύ αυτά τα παιχνίδια. Δεν έχω κερδίσει ποτέ την Εφές, οπότε είναι πρόκληση για εμένα αυτό το ματς. Και για την ομάδα φυσικά», σημείωσε. 

Ο Κλάιμπερν είναι σπουδαίος. Κυριαρχούσε με την ΤΣΣΚΑ, το ίδιο κάνει και τώρα με την Έφες, αλλά δεν είναι μόνος του στην ομάδα. Όλοι στην Εφές έχουν εμπειρία, έχουν κατακτήσει τίτλους και έχουν ταλέντο

Η Εφές άλλωστε έχει «δύο από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην διοργάνωση και έχουμε πολλή δουλειά απέναντί τους. Για να τους νικήσεις στην έδρα τους πρέπει να παίξεις στο 100%». Οι δύο πολύ ταλαντούχοι παίκτης της Εφές που ανέφερε εντοπίζονται στα πρόσωπα των Βασίλιε Μίτσιτς και στον Ουίλ Κλάιμπερν. Βέβαια δεν είναι οι μόνοι επικίνδυνοι παίκτες, αλλά τον Αμερικανό θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει σε ένα match up «φωτιά». Ίσως στο καλύτερο της διοργάνωσης.

«Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις σπουδαίους παίκτες», είπε με θάρρος και χωρίς φόβο. «Ο Κλάιμπερν είναι σπουδαίος. Κυριαρχούσε με την ΤΣΣΚΑ, το ίδιο κάνει και τώρα με την Έφες, αλλά δεν είναι μόνος του στην ομάδα». Υπάρχουν και «ο Μίτσιτς, ο Ντάστον. Όλοι στην Εφές έχουν εμπειρία, έχουν κατακτήσει τίτλους και έχουν ταλέντο. Είναι δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα το χαρούν. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».