Η στιγμή που «τελείωσε» ο Σλούκας! (vid)

Η στιγμή που «τελείωσε» ο Σλούκας! (vid)

Γιάννης Πάλλας 23:50 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 06.07.2023

Η γλώσσα του σώματος και οι αντιδράσεις του Κώστα Σλούκα στα αποδυτήρια μετά το εντυπωσιακό buzzer beater με την Φενέρμπαχτσε εξηγεί γιατί δεν συνέχισε στον Ολυμπιακό

Το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2023 το τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην Ulker Sports Arena με το οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε (72-71) σε χρόνο μηδέν της Φενέρμπαχτσε και ανάκτησε το πλεονέκτημα της έδρας στον δρόμο για το Κάουνας ήταν σημαδιακό!

Ό,τι συνέβη αμέσως μετά στα αποδυτήρια με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς και την απάντηση του στην αποθέωση που γνώρισε από τον συμπαίκτη του Γιαννούλη Λαρεντζάκη προϊδέαζε για το κακό που έρχονταν. Και δεν άργησε...

Η γλώσσα του σώματος του Κώστα Σλούκα στα αποδυτήρια έδινε τις απαντήσεις σε ΟΛΑ!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις ένα 8% της ανθρώπινης επικοινωνίας συμβαίνει με τα λόγια. Τα υπόλοιπα μηνύματα που στέλνουμε, ηθελημένα ή αθέλητα, στον περίγυρο, εκπέμπονται από την γλώσσα του σώματος, την στάση μας, τις χειρονομίες, τις εκφράσεις του προσώπου και τον τόνο της φωνής μας.

Μηνύματα που οι περισσότεροι αποκωδικοποιούμε υποσυνείδητα – και σε αυτό ακριβώς το ένστικτο οφείλεται, η αίσθηση ότι κάποιος που μόλις γνωρίσαμε μας συμπαθεί ή όχι.

Δεν είναι vibes όπως θα λέγανε κάποιοι, είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό...

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, στην Ulker Sports Arena, ο Κώστας Σλούκας έδειχνε απογοητευμένος και δεν συμμερίζονταν σε καμία περίπτωση την χαρά που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα για τη μεγάλη νίκη. Έμοιαζε να βρίσκεται σ’ έναν δικό του κόσμο. 

Σ’ ένα κόσμο που ένιωθε αυτό που έγραψε κατά την δεύτερη αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό. «Από την εξέλιξη των γεγονότων, νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να εμπνεύσω τον ίδιο σεβασμό προς όλους».

Ήταν πλέον ξεκάθαρο και πασιφανές ότι ο Κώστας Σλούκας πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό με αυτό τον ρόλο ότι κι αν γινόταν. Έδειχνε έναν άνθρωπο που βασανίζονταν με το ρόλο που ένιωθε ότι είχε στην ομάδα.

Αναμφίβολα, όσοι ήταν στην ομάδα είχαν καταλάβει αρκετά νωρίς ότι υπήρχε πρόβλημα που αργά αλλά σταθερά εμφανίζονταν και μπορεί τις περισσότερες φορές να «κουκουλώνονταν», αλλά οι αιχμές και οι σπόντες δεν έλειπαν... Το «κανένας ηγέτης με 20 λεπτά» μετά το τρίποντο που έστειλε τον Ολυμπιακό ουσιαστικά στο Final Four στο Κάουνας αποτελεί το σημείο μηδέν μιας σχέσης που έφτασε στο τέλος της έπειτα από μια συνάντηση 4 ωρών με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Εκεί, όπου όλα τελείωσαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γνώμη του προπονητή είναι πάνω απ’ όλα...

ΥΓ: Στο scouting report οι Αμερικανοί έχουν συμπεριλάβει πλέον και την γλώσσα του σώματος στις αναλύσεις τους για κάθε αθλητή.