Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα χωρίς τον Σλούκα και ο μονόδρομος Ντόρσεϊ

Βεζένκοφ - Σλούκας - Παπανικολάου

i

Βεζένκοφ - Σλούκας - Παπανικολάου / Intime

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα χωρίς τον Σλούκα και ο μονόδρομος Ντόρσεϊ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:09 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 06.07.2023

Ο Ολυμπιακός, μετά την φυγή των Σλούκα και Βεζένκοφ, έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για Έλληνες παίκτες, την ώρα που ο σχεδιασμός προχωρά.

Σλούκας τέλος από τον Ολυμπιακό. Βεζένκοφ τέλος από τον Ολυμπιακό. Παπανικολάου μένει στον Ολυμπιακό.

Στα τρία μέτωπα που είχε η ομάδα του Πειραιά έκανε την προσπάθειά της, όμως μόνο ο αρχηγός έμεινε στην θέση του. Τι σημαίνει όμως αυτό για τον Ολυμπιακό επί του πρακτέου;

Βεζένκοφ - Σλούκας - Παπανικολάου Βεζένκοφ - Σλούκας - Παπανικολάου / Intime

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ως Έλληνες «πρώτης γραμμής» έχει πλέον τους Κώστα Παπανικολάου, Τόμας Ουόκαπ (πήρε στα χέρια του την ταυτότητα), Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Μιχάλη Λούντζη και Τζορτζ Πάπας, ενώ από πίσω ακολουθούν οι Τσάμης και Αμπόσι, ως νεαροί.

Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που μιλάμε οι Ερυθρόλευκοι έχουν τέσσερεις παίκτες που έπαιζαν πολύ πέρσι, έναν που περιμένει ευκαιρίες (Πάπας) και δύο μικρούς.

Τα μαθηματικά λοιπόν δεν βγαίνουν καλά. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται απαραίτητα και άμεσα ελληνική ενίσχυση, καθώς εάν δεν το κάνει, το πρωτάθλημα, στο οποίο φέτος έκανε περίπατο, δεν θα είναι τόσο απλή υπόθεση από τη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχύσει πολύ τον ελληνικό κορμό του και έχει παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να δούμε εάν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και στον Ολυμπιακό.

Όπως έχουμε πει, εάν ένας εκ των Τάιλερ Ντόρσεϊ ή Νικ Καλάθης μείνουν ελεύθεροι από την Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να τους κάνει δικούς του. Αντίστοιχα, σε αυτό το πλαίσιο «κολλάει» και η περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, τον οποίο έγραψαν οι Ιταλοί συνάδελφοι.

Ο Χαραλαμπόπουλος είναι δεδομένα ταλαντούχος, έχει αφήσει τους τραυματισμούς πίσω του, δουλεύει ακατάπαυστα και αξίζει τουλάχιστον μια ευκαιρία στο τοπ επίπεδο. Εξάλλου οι τραυματισμοί και το γεγονός πως δεν πήρε χρόνο την προηγούμενη φορά που έπαιξε στον Ολυμπιακό δεν του επέτρεψαν να δείξει τι μπορεί να κάνει. Μένει να δούμε εάν προχωρήσει η περίπτωση. Εάν συμβεί αυτό, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι του και μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Μην ξεχνάμε πως στη φουρνιά του ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης για χρόνια.

Όπως και να έχει, όλα τα παραπάνω που αναλύουμε, δείχνουν την επιτακτική ανάγκη απόκτησης Ελλήνων παικτών. Ο Ολυμπιακός στηριζόμενος στον ελληνικό κορμό του πέτυχε όλα όσα πέτυχε την περασμένη δεκαετία και πρέπει να δημιουργήσει ξανά έναν τέτοιον, ώστε να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Στην παρούσα φάση, ο πρώτος στόχος είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και στον Ολυμπιακό περιμένουν καρτερικά τις εξελίξεις από την Φενέρ, προκειμένου να κινηθούν για την απόκτησή του και να τον φέρουν και πάλι στον Πειραιά. Εύκολη περίπτωση δεν είναι και δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως οι Ερυθρόλευκοι θα το παλέψουν.

Ο Μίροτιτς είναι από την άλλη ο βασικός στόχος για την θέση «4» και ο παίκτης που μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το κενό του Σάσα Βεζένκοφ. Δεν λέμε ότι είναι Σάσα, αλλά ότι είναι ποιοτικός και μπορεί να βοηθήσει τρομερά.

Μόνο τα αποτελέσματα και οι τίτλοι θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας ή ο Σλούκας!

Μόνο τα αποτελέσματα και οι τίτλοι θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας ή ο Σλούκας!

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης κοιτάζει με μια διαφορετική ματιά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εν λόγω εξέλιξη.

Όπως και να έχει πάντως και ό,τι και να συμβεί με τον Νίκολα Μίροτιτς, ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει και Έλληνες. Βέβαια η αγορά δεν έχει κάτι, πέραν των παικτών της Φενέρ (αν και όταν μείνουν ελεύθεροι) και του Χαραλαμπόπουλου. Βέβαια αυτό είναι πρόβλημα και του ελληνικού μπάσκετ συνολικά. Ας μην πιάσουμε όμως αυτή την κουβέντα. Μέσα στο επόμενο 10ήμερο είναι που θα ξεκαθαρίσουν όλα. Μέχρι τότε υπομονή…