Σλούκας: «Δεν κατάφερα να εμπνεύσω τον ίδιο σεβασμό προς όλους - Μία πικρία δεν αλλάζει τρία χρόνια»

Κώστας Σλούκας

Σλούκας: «Δεν κατάφερα να εμπνεύσω τον ίδιο σεβασμό προς όλους - Μία πικρία δεν αλλάζει τρία χρόνια»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:19 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 06.07.2023

Ο Κώστας Σλούκας, μέσα από τα social media, είπε το δικό του «αντίο» στον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Σλούκας και ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσουν μαζί, με τον Έλληνα γκαρντ και την ομάδα του πειραιά να χωρίζουν τους δρόμους τους μετά από 3 χρόνια (και 10 συνολικά).

Ο Έλληνας γκαρντ λοιπόν, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του, μέσα από τα social media, είπε το δικό του ξεχωριστό «αντίο» στην ομάδα του Πειραιά, κάνοντας ειδική αναφορά στους αδελφούς Αγγελόπουλους, τους οποίους τόνισε πως σέβεται απεριόριστα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές στη ζωή ενός αθλητή. Στον Ολυμπιακό, μετά την επιστροφή μου, έζησα μια τριετία γεμάτη τίτλους και επιτυχίες, μια τριετία που ξεκινήσαμε με την ομάδα να αγωνίζεται μόνο στην Euroleague και καταλήξαμε σε back 2 back double στην Ελλάδα και τον κόσμο να ακολουθεί και να στηρίζει την ομάδα παντού.

Ζήσαμε την καταξίωση στις κορυφές της Ευρωλιγκας, την καθιέρωση στα Final 4, την αποδοχή από όλους τους αντιπάλους.

Πάρις Λι - Κώστας Σλούκας

Σήμερα οι δρόμοι μας με τον Ολυμπιακό χωρίζουν. Ο απεριόριστος σεβασμός μου προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους δεν επιβλήθηκε. Εμπνεύστηκε. Για αυτό αναζητούσαμε επί τόσες ώρες στην πρόσφατη συνάντηση, μια λύση. Είχαμε τον ίδιο στόχο στην ομάδα όλοι κι έτσι προχωρήσαμε, πετύχαμε, γιατί είτε χάναμε είτε κερδίζαμε, πάντα το κάναμε μαζί.

Από την εξέλιξη των γεγονότων, νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να εμπνεύσω τον ίδιο σεβασμό προς όλους.

Ωστόσο μια πικρία στο φινάλε δεν αλλάζει τρία υπέροχα χρόνια. Φεύγω γεμάτος και με ήσυχη συνείδηση ότι έκανα αυτό που μπορούσα και κάτι παραπάνω τιμώντας τη φανέλα, παλεύοντας με τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο και τη διοίκηση που με εμπιστεύθηκε σε μια δύσκολη στιγμή για τον οργανισμό. Ελπίζω να ανταπέδωσα στον βαθμό που μπορούσα».

20:13 - 04.05.2023

Το Buzzer beater του Σλούκα όπως το έζησε οπαδός της Φενέρ - Έμεινε να φωνάζει το όνομα του

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Game 3 ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος «υπέγραψε» τη νίκη των Πειραιωτών με μεγάλο τρίποντο και... τρέλανε ακόμα και τους Τούρκους.