Μόνο τα αποτελέσματα και οι τίτλοι θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας ή ο Σλούκας!

Μόνο τα αποτελέσματα και οι τίτλοι θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Μπαρτζώκας ή ο Σλούκας!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:06 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:00 - 06.07.2023

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης κοιτάζει με μια διαφορετική ματιά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εν λόγω εξέλιξη.

Ξεκινάμε από κάτι βασικό, καθώς τα λόγια του Μίλαν Τόμιτς αποτελούν έναν κανόνα που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει για όσα χρόνια οι άνθρωποι πατούν στη γη. «Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ». Όποιον παίκτη και να αποκτήσει, όποιον παίκτη και να χάσει, η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, ακόμα και εάν δεν πηγαίνει «μαγικά» κάθε σεζόν. Έτσι είναι ο σύλλογος. Είναι καταδικασμένος να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να πάμε στο σήμερα και πάμε να μεταφράσουμε τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, προσπαθώντας να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα από τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Αρχικά ήταν λάθος του Κώστα Σλούκα να βγει και να επικοινωνήσει το πρόβλημά του δημόσια. Πως δεν ήταν ικανοποιημένος με τον ρόλο του ήταν γνωστό, όμως δεν χρειαζόταν να επιβεβαιωθεί και από τα δικά του χείλη σε πανελλήνια μετάδοση. Ξεκινάμε λοιπόν από αυτή τη βάση.

Σλούκας και Μπαρτζώκας Σλούκας και Μπαρτζώκας / © Intime

Από εκεί και πέρα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορούσε να αποφύγει την δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με τον Κώστα Σλούκα και τον ρόλο του. Βέβαια και εκείνος και ο Έλληνας γκαρντ κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις συναδέλφων και έτσι έπραξαν. Αυτή όμως η τακτική δεν βοήθησε στην όλη υπόθεση, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Έκτοτε, όπως βγαίνει τουλάχιστον από την δική μας πληροφόρηση, Σλούκας και Μπαρτζώκας δεν μίλησαν ξανά. Ούτε μετά την επισημοποίηση της απόκτησης του Νίκολα Μιλουτίνοφ, η οποία ενθουσίασε αρχικά τον Έλληνα γκαρντ, ούτε μετά την υπογραφή του Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, η οποία τον προβλημάτισε.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πάλεψαν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει τον σχεδιασμό του χωρίς τον μέχρι πρότινος ηγέτη του.

Είναι λογικό πως κάθε ομάδα, ειδικά μια τόσο πετυχημένη όπως είναι ο Ολυμπιακός, θα στηρίξει τον προπονητή της στην όποια κόντρα με κάποιον παίκτη. Αυτή η υπόθεση όμως έχει και πολλές παραμέτρους. Ο Κώστας Σλούκας είναι ο καλύτερος Έλληνας γκαρντ και κανένας παίκτης στην αγορά δεν μπορεί να δώσει αυτά που δίνει εκείνος. Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να βρει κάτι διαφορετικό, όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (εάν βέβαια μείνει ελεύθερος από την Φενέρ), που όμως θα δίνει άλλα πράγματα σε σχέση με τον Σλούκα.

Από εκεί και πέρα, το εάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε ή δεν έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του θα το δείξει η ιστορία. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως δεν τελειώνει με την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα. Η σεζόν όμως θα έχει θέματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν.

Εάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρουσιάσει και πάλι ένα διαστημικό σύνολο, χωρίς αυτή τη φορά τον Κώστα Σλούκα μέσα, τότε θα δικαιωθεί και θα επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, πως είναι δηλαδή ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού μετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και πως ξέρει καλύτερα από όλους τι χρειάζεται για να πετύχει η ομάδα. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα δεχθεί εννοείται και την κριτική του.

Βέβαια δεν φοβάται στην κριτική και το έχει αποδείξει. Και εδώ δεν μιλάμε για κριτική μηδενισμού. Δική του απόφαση ήταν να μην μιλήσει με τον Σλούκα τις τελευταίες 20 μέρες, θα πορευτεί με αυτήν. Άλλωστε ποτέ δεν φοβήθηκε να πάρει μεγάλες αποφάσεις στην καριέρα του και κατά το παρελθόν έχει επικριθεί για αυτές.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω να έκανε τα χατίρια στον Σλούκα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Να γινόταν μια επικοδομητική κουβέντα πάνω στα νέα δεδομένα λέω. Εκεί είναι και ο μόνος μου ενδοιασμός στην υπόθεση. Από εκεί και πέρα ΦΥΣΙΚΑ και ο Κώστας Σλούκας χρειάζεται συγκεκριμένη διαχείριση, καθώς τον χρόνο δεν τον κέρδισε κανείς. 

Όπως και να έχει, το μέλλον θα τα δείξει όλα. Μέχρι τότε υπομονή και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν άμεσα…

Δεν το κουνάει ο αρχηγός: Παπανικολάου και Ολυμπιακός συνεχίζουν μαζί για άλλα 3 χρόνια!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:58 - 06.07.2023

Δεν το κουνάει ο αρχηγός: Παπανικολάου και Ολυμπιακός συνεχίζουν μαζί για άλλα 3 χρόνια!

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν το κουνάει από τον Ολυμπιακό, με τον αρχηγό της ομάδας του Πειραιά να παραμένει στο... πόστο του, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους για άλλα 3 χρόνια.

ΥΓ. «Έμεινα εδώ να μην σου λείψει τίποτα». Η ανανέωση του Κώστα Παπανικολάου ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει στο ελληνικό ίντερνετ. Μεγάλο respect στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΥΓ2. Η στήριξη των Αγγελόπουλων είναι έμπρακτη και είναι δεδομένο πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δυναμώσει η ομάδα του Ολυμπιακού. Με Νίκολα Μίροτιτς στο «4» και Τάιλερ Ντόρσεϊ στο «2», στα δικά μου μάτια, οι αποχωρήσεις των Βεζένκοφ και Σλούκα καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΥΓ3. Ο σύλλογος έχει αποδείξει πως δεν μένει σε πρόσωπα. Συνέχισε μετά τον Ντέιβιντ Ρίβερς, τον Μίλαν Τόμιτς, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Πρίντεζη. Το ίδιο θα κάνει και τώρα.