H Νέα Υόρκη κλείνει το τηλέφωνο σε όσους ενδιαφέρονται για τον Ιμάνιουελ Κουίκλι
i

Ιμάνιουελ Κουίκλι / printscreen

H Νέα Υόρκη κλείνει το τηλέφωνο σε όσους ενδιαφέρονται για τον Ιμάνιουελ Κουίκλι

Γιώργος Γαβριλάκης 23:56 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 15.01.2023

Οι... μισές ομάδες του ΝΒΑ ζητούν από τους Νικς τον 23χρονο γκαρντ, αλλά η ομάδα της Νέας Υόρκης δείχνει απρόθυμη να τον ανταλλάξει. Θα μπει στη διαδικασία να τον παραχωρήσει μόνο με mega trade που θα τους προσφέρει έναν παίκτη επιπέδου All-Star.

Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται η διορία που έχουν οι ομάδες του ΝΒΑ να κάνουν ανταλλαγές, οι Νικς αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία. Κι αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί παίκτες από το ρόστερ των Νεοϋορκέζων που παραχωρούνται.

Ο Εβάν Φουρνιέ, ο Καμ Ρέντις και ο Ντέρικ Ρόουζ είναι τρεις από αυτούς, ενώ υπό προϋποθέσεις στη λίστα μπορεί να προστεθεί και ο Όμπι Τόπιν. Προς το παρόν όμως, επίκεντρο του ενδιαφέροντος αποτελεί ο Ιμάνιουελ Κουίκλι. 

Οι περισσότεροι General Manager των οργανισμών κάνουν προτάσεις που αφορούν στον 23χρονο γκαρντ, ο οποίος φέτος έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του και μάλιστα από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα σκοράρει χωρίς σταματημό διψήφιο αριθμό πόντων. Ο μέσος όρους του είναι 12,3 πόντοι, αλλά σε αυτό το διάστημα έχει εκτιναχθεί στους 18,4. 

Χωρίς τον Γιάννη οι Μπακς έχασαν ξανά στο Μαϊάμι
NBA

22:19 - 14.01.2023

Χωρίς τον Γιάννη οι Μπακς έχασαν ξανά στο Μαϊάμι

Το Μιλγουόκι λίγες ώρες μετά την πρώτη τους ήττα στο Μαϊάμι, γνώρισαν και τη δεύτερη. Χωρίς τον Αντετοκούνμπο και πάλι στο ρόστερ τους οι Χιτ εκμεταλλεύτηκαν τα δεδομένα και νίκησαν αυτή τη φορά με 111-95.

Ο Κουίκλι, τελειόφοιτος του Κεντάκι και Νο 25 στο Draft του 2020, είναι πολύ καλός σουτέρ, για τη θέση του είναι αποτελεσματικός ριμπάουντερ (4,1), ενώ αν και σκόρερ υπάρχουν στιγμές που έχει αποδείξει πως μπορεί να δημιουργήσει. Αποκορύφωμα ήταν οι 15 ασίστ που μοίρασε στις 28 Δεκεμβρίου στο ματς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς. 

Δύσκολα κάποιος θα πείσει τους Νικς να τον παραχωρήσουν, αφού μέχρι και η Μινεσότα φαίνεται πως πήρε αρνητική απάντηση σε μία ανταλλαγή με επίκεντρο τον ΝτιΆντζελο Ράσελ, ο οποίος είναι υπό παραχώρηση από τους Τίμπεργουλβς. 

Για να αλλάξει πλάνο και μυαλό η ομάδα του Μεγάλου Μήλου θα πρέπει να πέσει στο τραπέζι κάποιος All-Star σε ένα trade που θα περιλαμβάνει (προφανώς) περισσότερους παίκτες και όχι μόνο τον Κουίκλι. Ο Ζακ ΛαΒίν ή ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν από το Σικάγο θα μπορούσε να αλλάξουν τα δεδομένα. Έστω ο Κάιλ Κούζμα των Ουίζαρντς και όχι ο Τζον Κόλινς των Χοκς ή ο Τομπάιας Χάρις των Σίξερς.