Η Νέα Ζηλανδία χόρεψε Χάκα για να... τρομάξει τις ΗΠΑ

Η Νέα Ζηλανδία χορεύει Χάκα

i

FIBA

Η Νέα Ζηλανδία χόρεψε Χάκα για να... τρομάξει τις ΗΠΑ

Χρήστος Τσάλτας 16:51 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 26.08.2023

Ο πολεμικός χορός Χάκα είναι παραδοσιακός και στοχεύσει στο να προειδοποιήσει τους αντιπάλους της Νέας Ζηλανδίας για το τι τους περιμένει. Δείτε την αντίδραση των Αμερικάνων!

Το πρώτο τους πολεμικό χορό έκαναν οι Νεοζηλανδοί στον εναρκτήριο αγώνα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, κόντρα στις ΗΠΑ.

Όλες οι εθνικές ομάδες της Νέας Ζηλανδίας συνηθίζουν πριν τα παιχνίδια τους να χορεύουν Χάκα. Πρόκειται για ομαδικό παραδοσιακό χορό της χώρας, που σκοπός του είναι να τρομάξει τους αντιπάλους.

Η παράδοση λέει ότι είναι μια προσευχή στον Θεό του πολέμου προκειμένου να ειδοποιηθούν οι αντίπαλοι για το τι τους περιμένει.

Περιλαμβάνει κραυγές και χειρονομίες των Μαορί, φυλή της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως κάθε φορά, έτσι και κόντρα στις ΗΠΑ η ομάδα τήρησε την παράδοση, στήθηκε απέναντι από τους παίκτες του Στιβ Κερ και ξεκίνησε τον χορό της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως αντέδρασαν οι ΗΠΑ!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.