Ο Ντόντσιτς αφηνίασε και νίκησε μόνος του τη Βενεζουέλα

Ο Λούκα Ντόντσιτς σκοράρει στο καλάθι της Βενεζουέλας

i

FIBA

Ο Ντόντσιτς αφηνίασε και νίκησε μόνος του τη Βενεζουέλα

Νίκος Καλαμπάκας 16:29 - 26.08.2023

Με 37 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς η Σλοβενία μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA επικρατώντας της Βενεζουέλας με σκορ 100-85.

Έχοντας τον Λούκα Ντόντσιτς σε φοβερή μέρα η Σλοβενία επικράτησε της Βενεζουέλας με 100-85 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Οι παίκτες του Σέκουλιτς είχαν την ευτυχία να καθοδηγούνται από τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 37 πόντους, μετατρέποντας τον αγώνα σε προσωπική υπόθεση.

Η Βενεζουέλα πάντων κατάφερε να εντυπωσιάσει τους αντιπάλους της στην πρώτη περίοδο, όταν και σημείωσε 9/12 τρίποντα, σε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας πίσω από τη γραμμή των 6.75!

Παρ' όλα αυτά αν και στο δεκάλεπτο προηγούνταν με 33-31, είδαν τους Σλοβένους να περνούν στην αντεπίθεση και τελικά να φτάνουν στη νίκη. Οι Σλοβένοι στο ημίχρονο είχαν ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση και προηγούνταν με σκορ 56-51, ανακτώντας τα ηνία του αγώνα.

Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα τόσο η ευρωπαϊκή ομάδα ανέβαζε την ένταση στο παιχνίδι της και εμφανιζόταν πιο δυνατή στο παρκέ. Στο 30' το σκορ ήταν 78-63 και το ματς είχε κριθεί.

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

16:12 - 26.08.2023

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sportal απευθείας από τη Μανίλα, μετά τη νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Ιορδανία, ανέλυσε το πλάνο που δημιούργησε το σταφ και εξήγησε πως η «γαλανόλευκη» μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη.

Κάπως έτσι στην τελευταία περίοδο οι δύο αντίπαλοι περίμεναν απλά να δουν στους πόσους πόντους θα πάει η διαφορά του αγώνα. Το τελικό 100-85 χάρισε στους Σλοβένους την πρώτη τους νίκη και στον Ντόντσιτς μια μαγική βραδιά στην οποία έκανε ότι ήθελε στο παρκέ!

Δεκάλεπτα: 31-33, 56-51, 78-63, 100-85