Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)

Δημήτρης Ιτούδης

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:12 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 26.08.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sportal απευθείας από τη Μανίλα, μετά τη νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Ιορδανία, ανέλυσε το πλάνο που δημιούργησε το σταφ και εξήγησε πως η «γαλανόλευκη» μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη.

Αποστολή στη Μανίλα

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως η Εθνική βρήκε τον τρόπο και μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Ιορδανία, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε περίπατο. Η «γαλανόλευκη» έκανε όσα έπρεπε για να μην κινδυνεύσει και στο τέλος κατάφερε να μπει με το δεξί στο τουρνουά, αφήνοντας πίσω τις ατυχίες.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sportal λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, εστιάζοντας σε όσα έκαναν με τον σωστό τρόπο οι παίκτες του, ενώ έδωσε το σύνθημα ενόψει συνέχειας.

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Εθνική νίκησε την Ιορδανία και κοιτάει... μπροστά (vids)
FIBA WORLD CUP

13:43 - 26.08.2023

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Εθνική νίκησε την Ιορδανία και κοιτάει... μπροστά (vids)

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου η «επίσημη αγαπημένη» συνάντησε την Ιορδανία και τη νίκησε με 92-71, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (19 πόντοι) και διψήφιους τους Ουόκαπ, Παπαπέτρου και Ρογκαβόπουλο.

Αρχικά αναφέρθηκε στη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Ιορδανία και εστίασε στο πλάνο αυτού και των συνεργατών του. «Κατ' αρχάς συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές. Δεν έπαιξε ο Δημήτρης Μωραϊτης, αλλά θα πάρει κι αυτός χρόνο συμμετοχής. Όσοι αγωνίστηκαν σήμερα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε μεγάλο βαθμό το πλάνο μας βγήκε. Είχαμε ένα πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι να πάμε στα επιθετικά ριμπάουντ, πήραμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Θεωρώ ότι αν και δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι το φέραμε εκεί που θέλαμε αμυντικά.

Δημήτρης Ιτούδης ©Intime

Στο τρίτο δεκάλεπτο μας αποσυντόνισε το γεγονός ότι ο καλύτερός τους σκόρερ ο Τζέφερσον ήταν εκτός παιχνιδιού και δημιούργησαν φάσεις και με τον Αχμέτ και με τους περιφερειακούς.

Δεχτήκαμε 27 πόντους αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι η αμυντική μας προσήλωση θα είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να τρέξουμε κια να βάλουμε εύκολα καλάθια, κάτι το οποίο κάναμε και με το γεγομνός ότι οι χειριστές μας δεν έκαναν λάθη, στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαν 0 λάθη και στο τρίτο δεκάλεπτο είχαν 4 ήταν ένας καλός συνδυασμός να κλείσουμε το παιχνίδι σωστά και ομαλά έτσι όπως θα έπρεπε».

Σε ερώτηση για την αντίδραση μετά το σοκ της απώλειας του Ντίνου Μήτογλου και όσα θέλει να κρατήσει η Εθνική για την συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως «οι αθλητές το είπαν και μόνοι τους, έπρεπε να κάνουν κάτι έξτρα για να καλύψουν και το κενό που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Ο Λάρυ, που δεν ήταν παραγωγικός στα φιλικά, ήταν ο πρώτος μας σκόρερ. Αυτό δείχνει μια δυναμική της ομάδας. Οι έμπειροι παίκτες μπορούν σε ένα παιχνίδι να είναι πιο ζεστοί απ' ότοι στα φιλικά.

Είχαμε αλτουισμό να πασάρουμε μια έξτρα πάσα, να βρούμε καλά σουτ, μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι όσον αφορά την ομαδική μας προσπάθεια. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα 2 εναπομείναντα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτό κόντρα στις ΗΠΑ, να διαχειριστούμε σωστά και το χρόνο και την κούραση ενδεχομένως και να συνεχίσουμε υγιείς.

Και ο Ντίνος θα ήθελε να ήταν στο παρκέ και όλοι θα θέλαμε να ήταν ο Ντίνος. Ήταν ένα αρχικό σοκ, κάποιος και κάποιοι θα πρέπει να ανέβουν μια θέση. Οι προπονητές ετοίμασαν κάτι πολύ καλό στο αποδυτήρια, έβαλαν το΄επώνυμο του καθενός και δίπλα έγραφαν +1, +2, +κάτι. Κάποιος θα πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω σε σχέσηη με ό,τι έχει δώσει μέχρι τώρα».