H πάσα του Ντόντσιτς που... τρέλανε τους Ιάπωνες (vids)

Λούκα Ντόντσιτς

i

© photo by Takashi Aoyama / Getty Images / Ideal Images

H πάσα του Ντόντσιτς που... τρέλανε τους Ιάπωνες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:06 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 19.08.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς θα ηγηθεί της Σλοβενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήδη έχει προϊδεάσει το κοινό για το τι θα δουν τα μάτια τους από την... αφεντιά του. Στη φιλική νίκη της ομάδας του επί της Ιαπωνίας (103-68) το show του περιελάβανε και μία πάσα βγαλμένη από τα έγκατα του «μαγικού πλανήτη».

Ένας από τους κορυφαίος παίκτες ολόκληρου του πλανήτη είναι Σλοβένος, ετών 23ων και βγάζει το... ψωμί του στην Αμερική αγωνιζόμενος με τους Μάβερικς του Τέξας. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρς που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά στις 25 Αυγούστου και είναι δεδομένο πως στα highlights της διοργάνωσης που θα προκύψουν οι θέση του είναι κατοχυρωμένη. 

H Σλοβενία αντιμετώπισε στην Ιαπωνία τους... Σαμουράι, τους νίκησε με το εντυπωσιακό 103-68 και ο Ντόνσιτς έκανε μία εμφάνιση που σε στατιστικό επίπεδο φαντάζει εντυπωσιακή (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), αλλά στην πραγματικότητα είναι μία συνηθισμένη κατάσταση γι' αυτόν. 

Οι Ιάπωνες πάντως -είναι η αλήθεια- δεν μπορούσαν να τον παρακολουθήσουν καν και ο ίδιος βρήκε πολλές ευκαιρίες για να τους... διδάξει μπάσκετ, αλλά και για να ξεσηκώσει το κοινό. Μία από αυτές τις στιγμές ήταν η φανταστική του έμπνευση και η άρτια εκτέλεση μίας πάσας πίσω από την πλάτη. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς προέρχεται από μία σεζόν στο ΝΒΑ που σε ομαδικό επίπεδο ήταν... άκρως αποτυχημένη. Οι Ντάλας Μάβερικς απέτυχαν να προκριθούν στα Play Offs, αν και ο ίδιος είχε εξωφρενικούς μέσους όρους κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου: 32,4 πόντους, 8,6 ριμπάουντ και 8 ασίστ. 

Ο Άντονι-Τάουνς μετατρέπει τους Δομινικανούς σε... απειλή - Νίκησαν τους Καναδούς και ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο (vids)
FIBA WORLD CUP

09:21 - 19.08.2023

Ο Άντονι-Τάουνς μετατρέπει τους Δομινικανούς σε... απειλή - Νίκησαν τους Καναδούς και ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο (vids)

Μία από τις καλύτερες ομάδες που θα εμφανιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο νίκησε η Δομινικανή Δημοκρατία και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Ο Καρλ Άντονι-Τάουνς των Τίμπεργουλβς φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και η νίκη επί του Καναδά (94-88) μόνο τυχαία δεν ήταν!

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου, βρέθηκε με τους Μάβερικς στην Ιντιάνα για να αντιμετωπίσει τους Πέισερς και κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου έκανε μία από τις σπουδαιότερες, πιο δύσκολες και πιο εντυπωσιακές τελικές πάσες της δεκαετίας. Την ακόλουθη...