Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο και ο Ντόντσιτς στην Οκινάουα ξύπνησε με σειρήνες πολέμου
i

© Intime

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο και ο Ντόντσιτς στην Οκινάουα ξύπνησε με σειρήνες πολέμου

Γιώργος Γαβριλάκης 11:08 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 24.08.2023

Του Λούκα Ντόντσιτς του... κόπηκαν τα πόδια όταν άκουσε τις σειρήνες και έμαθε για έναν πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. «Φοβήθηκα λίγο είναι η αλήθεια», είπε ο Σλοβένος σούπερ σταρ του ΝΒΑ από την Ιαπωνία, εκεί όπου βρίσκεται καθώς η ομάδα του συμμετέχει σε έναν από τους δύο ομίλους της Οκινάουα.

H Ιαπωνία ολόκληρη κοιμάται ανήσυχα τις τελευταίες μέρες. Στην αρχή ήταν ο τυφώνας που έκανε καταστροφικές βόλτες στα παράλια του νησιού της Άπω Ανατολής και τελικά προβλέπεται πως ΔΕΝ θα φθάσει μέχρι την Οκινάουα, εκεί όπου φιλοξενούνται παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινά σε λίγες... ώρες (25/8). 

Όπως δεν θα φθάσει σε εκείνα τα μέρη ούτε ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ιαπωνίας) από την γειτονική Βόρεια Κορέα με προορισμό (απ' ότι τελικά αποδείχθηκε) το διάστημα. Επειδή όμως, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι κάπως... αψυχολόγητος, κάθε φορά που η χώρα του κάνει κάποια στρατιωτική επιχείρηση -ανεξαρτήτου προθέσεως- οι Ιάπωνες ακούνε σειρήνες. 

Σαν αυτές που άκουσε στις 4:00 τα ξημερώματα ο Λούκα Ντόντσιτς, οι Σλοβένοι, αλλά και όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στους ομίλους που φιλοξενούνται στην Οκινάουα της Ιαπωνίας. 

Μάλιστα, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ (με τους Ντάλας Μάβερικς) αναφέρθηκε στο γεγονός. «Όλα είναι μια χαρά εδώ στην Ιαπωνία, αλλά δεν κοιμήθηκα καλά», είπε για να εξηγήσει πως «κάποια στιγμή αξημέρωτα άρχισε ο συναγερμός. Ήταν τρελό! Άκουσα πως απλώς ότι έρχεται πύραυλος, οπότε φοβήθηκα λίγο», παραδέχτηκε. 

Η τρίτη αντίπαλος της Εθνικής, η Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε τη 12άδα της με σημαντικές απουσίες (vid)
FIBA WORLD CUP

09:00 - 24.08.2023

Η τρίτη αντίπαλος της Εθνικής, η Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε τη 12άδα της με σημαντικές απουσίες (vid)

H Νέα Ζηλανδία, που στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και ακολούθως την Ιορδανία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανακοίνωσε την τελική της σύνθεση εν όψει του τουρνουά. Παραδοσιακές ατομικές μονάδες και ένας... σταρ, βρίσκονται εκτός ρόστερ!

Την ίδια εμπειρία βέβαια, έζησαν -πέραν από τους κατοίκους της πόλης και της χώρας γενικότερα, που είναι άλλωστε συνηθισμένοι σε τέτοιους... ήχους- και τα στελέχη των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται στην Οκινάουα. Δηλαδή, οι συμμετέχοντες στα Group E: Γερμανία, Φινλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Group D: Σλοβενία, Πράσινο Ακρωτήρι, Γεωργία, Βενεζουέλα.