Η Παρτιζάν σκέφτεται τον Τζαμπάρι Πάρκερ και συζητά μαζί του (vid)
i

Τζαμπάρι Πάρκερ / 2016 © photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Η Παρτιζάν σκέφτεται τον Τζαμπάρι Πάρκερ και συζητά μαζί του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:58 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 02.01.2023

To 2014 ήταν Νο 2 στο Draft και το 2017 έβαζε 20,1 πόντους με τους Μιλγουόκι Μπακς. Τώρα, είναι ελεύθερος, δεν βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ και η Παρτιζάν έχει επαφές μαζί του.

Η καριέρα του Τζαμπάρι Πάρκερ γκρεμίστηκε από τους συνεχόμενους και σοβαρούς τραυματισμούς. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βρει τον ρόλο του στο ΝΒΑ, όχι ως πρωταγωνιστής κάτι που βίωνε μέχρι και το 2017 όταν με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε 20,1 πόντους και 6,2 ριμπάουντ, αλλά ως… μια κάποια επιλογή στην άκρη του πάγκου. 

Κι επειδή δεν τα έχει καταφέρει ακόμα και δεν έχει σκοπό να περιμένει μια ζωή, φαίνεται πως έχει αποφασίσει στα 28 του να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο ατζέντης του έχει βρει και την ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σέρβικης Telegraf η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ασχολείται με την περίπτωσή του. Μάλιστα, αναφέρεται πως είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις. 

Η ομάδα του Βελιγραδίου που δεν ήταν κρυφό ότι ασχολείται με την αγορά των ελεύθερων παικτών (και από Ευρώπη και από Αμερική) σκέφτεται να επενδύσει και να… ρισκάρει με τον Πάρκερ. 

Διότι, αν είναι σε καλή κατάσταση και τα πολλάκις εγχειρισμένα γόνατά του αντέχουν, τότε είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. 

Το Νο 2 στο Draft του 2014, πίσω μόνο από τον Αντριου Ουίγκινς πρωταθλητής με τους Ουόριορς και επιλογή των Κλίβελαντ Καβαλίερς τότε (που τον έστειλαν στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς), έχει αγωνιστεί σε 321 ματς στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Μπακς, Μπουλς, Ουίζαρντς, Χοκς Κινγκς και Σέλτικς. Ουσιαστικά όμως, δεν έχει… παρουσία από τα μέσα της σεζόν 2019-20. Τότε ξεκίνησε με τους Ατλάντα Χοκς, ήταν παραγωγικός (15 πόντοι 6 ριμπάουντ ανά αγώνα), αλλά στο 35ο ματς του στην κανονική διάρκεια χτύπησε για μία ακόμα φορά και στην πραγματικότητα δεν επέστρεψε ποτέ στο υψηλό επίπεδο.