Η Στέλλα Καλτσίδου ανακοινώθηκε ως νέα προπονήτρια από τους London Lions
i

Στέλλα Καλτσίδου/ © thelondonlions.com

Η Στέλλα Καλτσίδου ανακοινώθηκε ως νέα προπονήτρια από τους London Lions

Πάνος Μαλακτάρης • 15:23 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Mετά και το πέρασμά της από τον πάγκο του Αμαρουσίου, της ΕΦΑΟΖ και του Ολυμπιακού, όπου ήταν βοηθός του κόουτς Ζίμπρατς, η πρώην διεθνής καλαθοσφαιρίστρια αναλαμβάνει χρέη πρώτης προπονήτριας στο σύλλογο του Λονδίνου

Η Θεσσαλονικιά πρώην πλέον παίκτρια ξεκίνησε την πλούσια καριέρα της στον Ηρακλή. Μετά από μια 6ετία στις Εσπερίδες Καλλιθέας ακολούθησε η περιπέτεια του εξωτερικού. Μια 5ετία στη Γαλλία με τη φανέλα της Μπουρζ, μετά Τουρκία, ξανά Γαλλία, Ολυμπιακός, Πολωνία. Για 20 συναπτά έτη υπηρέτησε το άθλημα που λατρεύει, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει από τη θέση της head coach πλέον. 

Οι London Lions θα είναι λοιπόν ο νέος σταθμός για την έμπειρη Στέλλα, οι οποίοι ανακοίνωσαν την πρόσληψή της καλωσορίζοντάς την στην ομάδα τους. «Καλώς ήλθες στο Λονδίνο Στέλλα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη Στέλλα Καλτσίδου ως τη νέα μας προπονήτρια», αναφέρεται στο σχετικό tweet. 

Στις πρώτες της δηλώσεις, η Καλτσίδου ανέφερε: «Είμαι πραγματικά ευτυχισμένη που γίνομαι μέλος της οικογένειας των London Lions. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στο βρετανικό μπάσκετ το οποίο κάθε χρόνο δυναμώνει όλο και περισσότερο. Ο σύλλογος έχει δυναμική στην Ευρώπη. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα βασισμένη σε Βρετανίδες παίκτριες και με δουλειά και υπομονή να γίνουμε μία σταθερή δύναμη στην Ευρώπη. Θέλω να αποτελέσουμε πόλο έλξης για τις επόμενες γενιές παικτριών στην Αγγλία, και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με όλη την ομάδα στο γήπεδο»

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Βάνια Τσέρβινετς, συμπλήρωσε από μέρους του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την προσθήκη της Στέλλας στην ομάδα μας, η εμπειρία της οποίας είναι ανεκτίμητη τόσο ως παίκτρια όσο και ως προπονήτρια. Διαθέτει ένα απίστευτα μπασκετικό μυαλό, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και θα μας προσδώσει ενέργεια και κίνητρο. Μιλώντας με παλιές συμπαίκτριες αλλά και παίκτριες που έχει προπονήσει, ακούς τα καλύτερα από όλες. Χαιρόμαστε που την έχουμε μαζί μας και που αποδέχτηκε αυτή την πρόκληση στην καριέρα της»