Η σχέση του Αντεμπάγιο με τον υπάλληλο των Χόρνετς
i

Μπαμ Αντεμπάγιο, Μαϊαμι / printscreen

Η σχέση του Αντεμπάγιο με τον υπάλληλο των Χόρνετς

Στη Βόρεια Καρολίνα ως γυμνασιόπαιδο, ο Μπαμ Αντεμπάγιο των Χιτ, έσπασε όλα τα ρεκόρ εκτός από αυτό των ριμπάουντ, που κατέχει μέχρι σήμερα το… παιδί για τα video που δουλεύει για την ομάδα της Σάρλοτ.

Γεννημένος το 1997 στο Νιού Τζέρσεϊ, από μάνα Νεοϋορκέζα και πατέρα Νιγηριανό, ο Μπαμ Αντεμπάγιο των Μαϊάμι Χιτ στην ηλικία των 7, μετακόμισε -μαζί με την οικογένειά του- στη Βόρεια Καρολίνα. 

Εκεί πήγε σχολείο, εκεί πρωτοέπαιξε μπάσκετ και το βράδυ της Κυριακής (29/1), εκεί επέστρεψε για να αντιμετωπίσει τους Χόρνετς. Δηλαδή, την ομάδα της Σάρλοτ, της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Καρολίνας. 

Ευρισκόμενος στην πόλη, συνάντησε τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, αναπληρωματικός γκαρντ των Χόρνετς και συμπαίκτης του Αντεμπάγιο στο High School. Συντάντησε όμως και τον… κακό του δαίμονα. Τον Τζάκσον Σάιμονς. 

Παίζοντας στο high school, ο Μπαμ Αντεμπάγιο, νούμερο 14 στο Draft του ‘17, έσπασε κάθε πολιτειακό ρεκόρ. Δεν κατάφερε όμως, να σπάσει το ρεκόρ των ριμπάουντ. Αυτό το διατήρησε και το διατηρεί ακόμα ο Σάιμονς. Ποιος είναι ο Σάιμονς; Απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα (το 2015), ο οποίος δεν κατάφερε να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά βρίσκεται στο ΝΒΑ. Δουλεύει για τους Χόρνετς ως επικεφαλής και συντονιστής του video. 

Δηλαδή, μαζεύει το αρχείο, το αρχειοθετεί και πιθανότατα πατάει και το «play» όταν ξεκινάει η… συνεδρίαση των προπονητών με τους παίκτες για να αναλύσουν το παιχνίδι τους ή το παιχνίδι των αντιπάλων. 

Βέβαια, έτσι ξεκίνησε και η καριέρα του κόουτς Έρικ Σποέλστρα, δύο φορές πρωταθλητή με τους Μαϊάμι Χιτ (2012, 2013) και προπονητή του Αντεμπάγιο, ο οποίος έφυγε από την πόλη που μεγάλωσε «τσιμπημένος» από Σφήκες