Οι Νικς επικεντρώνονται στον Ανουνόμπι για να ανέβουν επίπεδο
i

OG Ανουνόμπι / printscreen

Οι Νικς επικεντρώνονται στον Ανουνόμπι για να ανέβουν επίπεδο

Γιώργος Γαβριλάκης 18:05 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 27.01.2023

Η ομάδα της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε τροχιά play off, αλλά κοιτάει πιο ψηλά και πιο μακριά. Γι’ αυτό και προσπαθεί να πάρει τον OG Ανουνόμπι των Ράπτορς και έχει πιθανότητες να τον αποκτήσει προσφέροντας δύο μελλοντικά draft pick πρώτου γύρου.

Οι Νιου Γιορκ Νικς προσπαθούν να αναπτυχθούν μέσω ανταλλαγών και θέλουν να εκμεταλλευτούν την απόφαση των Τορόντο Ράπτορς να… ξεφορτώσουν παίκτες και να οικοδομήσουν το σύνολό τους. 

Ο Φρεντ ΒανΒλίτ παραχωρείται από την ομάδα του Καναδά και δεν είναι λίγες οι ομάδες που πιέζουν για να τον αποκτήσουν. Ειδικά οι Ορλάντο Μάτζικ τον έχουν τοποθετήσει στο Νο 1 της λίστας τους και παραχωρούν κάποιους ή όλους εκ των Μο Μπάμπα, Γκάρι Χάρις και Τέρενς Ρος. Οι Κλίπερς και οι Σανς επίσης διεκδικήσουν τον βραχύσωμο γκαρντ. 

Οι Νικς πάντως, έχουν διαφορετικές σκέψεις και όλες τους αφορούν τον OG Ανουνόμπι. O 25χρονος φόργουορντ, γεννημένος στο Λονδίνο και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, κομβικός συντελεστής των Ράπτορς από την κατάκτηση του πρωταθλήματος (2019) και έπειτα, είναι από αυτούς που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Φέτος έχει 17,3 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και τρομακτική επίδραση στο παιχνίδι με την άμυνά του, με τους Νικς να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μελλοντικές επιλογές πρώτου γύρου. Κάτι που εξυπηρετεί και ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση την ομάδα του Καναδά. 

Έτσι, θεωρητικά έχουν ελπίδες να τον αποκτήσουν χωρίς να δώσουν τον Ιμάνιουελ Κουίκλι για παράδειγμα, τον οποίο δεν θέλουν να αποχωριστούν. Το Τορόντο δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τους υπό παραχώρηση παίκτες της ομάδας του Μεγάλου Μήλου, δηλαδή τους Εβάν Φουρνιέ, Ντέρικ Ρόουζ και Καμ Ρέντις), αλλά οι δύο τελευταίοι τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν στην προσφορά.