Οι απολαυστικοί Νικς νίκησαν και στη Βοστώνη (vids)
i

Τζούλιους Ραντλ, Τζέισον Τέιτουμ / © photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Οι απολαυστικοί Νικς νίκησαν και στη Βοστώνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 05:58 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 27.01.2023

Η Νέα Υόρκη συνεχίζει να εντυπωσιάζει, νίκησε στη παράταση (120-117) τους Σέλτικς με τον Τζούλιους Ραντλ να ηγείται και πάλι - Ήττες για Νετς και Μπουλς, άνετα οι Καβαλίερς στο Χιούστον.

Οι Σέλτικς μετά τις δύο ήττες τους στη Φλόριντα (από Μαϊάμι Χιτ και Ορλάντο Μάτζικ) επέστρεψαν στη βάση τους και απέναντι στους Νικς σκέφτηκαν να επιστρέψουν στις νίκες. Άλλο οι σκέψεις όμως και άλλο οι πράξεις. 

Πάνω στο παρκέ το έργο φάνηκε δύσκολο και τελικά αποδείχθηκε ακατόρθωτο. Η Νέα Υόρκη, με πρωταγωνιστή για μία ακόμα φορά τον Τζούλιους Ραντλς (37 πόντοι) κατάφερε να επιβιώσει στα κρίσιμα λεπτά και να νικήσει με 120-117. Βοήθησαν βέβαια και οι δύο χαμένες ελεύθερες βολές του Τζέιλεν Μπράουν που θα έδιναν προβάδισμα 7,6’’ πριν από το τέλος του έξτρα πενταλέπτου κι ενώ η κανονική διάρκεια είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη (110-110). 

Μην ξεχνάμε όμως, πως η ομάδα του Μεγάλου Μήλου είχε τον έλεγχο και τις πρωτοβουλίες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Κι όταν χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα και σθένος του έκανε.

Πέραν του Ραντ, ο Τζέιλεν Μπράνσον είχε 29 πόντους, ενώ τη θέση του τραυματία Μίτσελ Ρόμπισον πήρε στην πεντάδα ο νεαρός σέντερ Τζερίκο Σιμς. Δεν σκόραρε παρά μόνο 2 πόντους, αλλά είχε 14 ριμπάουντ και απίστευτη προσφορά στην άμυνα. 

Για τους Σέλτικς, που είδαν τους Μάλκολμ Μπρόγκντον και Ρόμπερτ Ουίλιαμς να επιστρέφουν στη δράση -όχι όμως και ο Μάρκους Σμαρτ- ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 35 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο μοιραίος Μπράουν σταμάτησε στους 22 πόντους. 

Μπρούκλιν - Ντιτρόιτ: 122-130

Οι Νετς χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ είναι ευάλωτοι, αλλά το παράκαναν! Στους 40 πόντους του Κάιρι Ίρβινγκ οι Ντιτρόιτ Πίστονς απάντησαν με μαζική επίθεση. Από τα εννιά Πιστόνια της μηχανής, δηλαδή από αυτούς που αγωνίστηκαν, οι οκτώ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από τον πρώτο σκόρερ Σαντίκ Μπέι (25 πόντοι) μέχρι και τον τελευταίο τροχό της άμαξας ήταν όλοι συγκινητικοί.

Team Giannis για τρίτη φορά: Σάρωσε ο Αντετοκούνμπο στην ψηφοφορία του All Star Game
NBA

04:49 - 27.01.2023

Team Giannis για τρίτη φορά: Σάρωσε ο Αντετοκούνμπο στην ψηφοφορία του All Star Game

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα λάβει μέρος στη γιορτή του ΝΒΑ και θα «στήσει» την ομάδα του με σκοπό να νικήσει τον ρέκορντμαν συμμετοχών και πολύ σύντομα πρώτο σκόρερ της ιστορίας.

Για το Μπρούκλιν, όπου ο Κλάξτον έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Μπεν Σίμονς εγκατέλειψε με τραυματισμό. Στα 19’47’’ που αγωνίστηκε δεν πρόλαβε να σουτάρει. Είχε όμως 7 ασίστ. 

Σάρλοτ - Σικάγο: 111-96

Οι νίκες της Σάρλοτ σπανίζουν, αλλά οι Σικάγο Μπουλς τους… επέτρεψαν να πανηγυρίσουν. Με πρωταγωνιστή τον Μέισον Πλάμλι, ο οποίος στα 32 του χρόνια κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οι Χόρνετς νίκησαν με 111-96. Ο απόφοιτος του Ντιούκ είχε 21 πόντους με 8/8 σουτ, 12 ριμπάουντ και μαζί με τον Τέρι Ροζίερ δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Ταύρους. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν για μία ακόμα φορά στάθηκε στο… ύψος του (28 πόντους), αλλά ήταν και ο μόνος με περισσότερους από 20.

Χιούστον - Κλίβελαντ: 95-113

Χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία φάση της ήττας από τους Νικς (τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/1) οι Καβαλίερς δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο Χιούστον. Με τον Ντάριους Γκάρλαντ να έχει 26 πόντους και τον Ιβάν Μόμπλεϊ να σιγονταρει (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ) πέρασαν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα ώρα Τέξας, ξημέρωμα ώρα Ελλάδας.

Tags: