Ξύπνησαν μνήμες... 2006 για την Team USA με συμμετοχή σε μικρό τελικό
i

© FIBA

Ξύπνησαν μνήμες... 2006 για την Team USA με συμμετοχή σε μικρό τελικό

Χρήστος Τσάλτας 17:37 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 08.09.2023

Η Γερμανία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Αμερική, που γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό, δεχόμενη 100άρα και θα παίξει στον μικρό τελικό, κάτι που είχε συμβεί και το 2006.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο ημιτελικός της Team USA με την Γερμανία ήταν... σκυλομαχία ολκής. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ πούλησε ακριβά το τομάρι της, έβαλε πολύ δύσκολα στους Αμερικανούς και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Στιβ Κερ η ήττα δεν απετράπη.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Αμερική θα παίξει στον μικρό τελικό του τουρνουά, κάτι που είχε συμβεί και το 2006, όταν απέναντι στην Εθνική είχε γνωρίσει την ήττα στον ημιτελικό της Σαϊτάμα με 101-96. Και στο παιχνίδι απέναντι στην Γερμανία μάλιστα δέχτηκε 100 πόντους, όπως είχε συμβεί και πριν από 17 χρόνια.

Η ομάδα του Στιβ Κερ θα παλέψει για το 13ο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στον Καναδά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση η Αμερική μένει μακριά από την κορυφή, καθώς το 2019 τερμάτισε στην έβδομη θέση, πραγματοποιώντας τη χειρότερη πορεία της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:08 - 08.09.2023

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ μοιάζει περισσότερο με... παρελθόν. Θέλει βέβαια να φύγει με προϋποθέσεις που θα επηρεάσει (και) ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, περιμένει την ώρα και τη στιγμή που την ομάδα θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανούλης.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.