Η πολυσυζητημένη κίνηση του Μονέκε που άνοιξε κουβέντα για το πόσο νόμιμη ήταν... (vid)

Τσίμα Μονέκε

Η πολυσυζητημένη κίνηση του Μονέκε που άνοιξε κουβέντα για το πόσο νόμιμη ήταν... (vid)

Χρήστος Τσάλτας 11:19 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 10.12.2023

Ο Τσίμα Μονέκε πρωταγωνίστησε σε μια πολυσυζητημένη ενέργεια, καθώς αστόχησε σκόπιμα στη δεύτερη βολή του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, για να πάρει το ριμπάουντ στη συνέχεια, ανοίγοντας κουβέντα για το πόσο νόμιμη ήταν αυτή η δράση.

Η Μπασκόνια συνεχίζει την «τρελή» πορεία της στην Euroleague, καθώς έριξε στο καναβάτσο και τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέβηκε στο 8-5, με το πέρας 13 αγωνιστικών, δείχνοντας πως με τον έμπειρο προπονητή στην άκρη του πάγκου η εικόνα της είναι εντελώς διαφορετική και σαφώς καλύτερη σε σχέση με το ξεκίνημα.

Για να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα χρειάστηκε μια φάση που σήκωσε πολύ συζήτηση με το πέρας του 40λεπτου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσίμα Μονέκε εκτελούσε βολές με το σκορ στο 87-85. Ο Αφρικανός φόργουορντ αστόχησε και στις δύο, σκόπιμα, ενώ στην δεύτερη πήρε το ριμπάουντ, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του Αστέρα, κρίνοντας την έκβαση του αγώνα.

Με το πέρας της αναμέτρησης το επιθετικό ριμπάουντ του Μονέκε συζητήθηκε για το κατά πόσο νόμιμο ήταν. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς ο σουτέρ της ελεύθερης βολής δεν πρέπει να εισέλθει στο ζωγραφιστό ή να πατήσει την γραμμή της ελεύθερης βολής πριν η μπάλα βρει τη στεφάνη. Κάτι που τήρησε ο Μονέκε και αφού έπιασε την άμυνα του Αστέρα στον ύπνο πήρε το κρίσιμο ριμπάουντ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.