Η «καυτή» βραδιά του Ρογκαβόπουλου στη Βιτόρια και το ρεκόρ καριέρας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (vids)

Νίκος Ρογκαβόπουλος

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η «καυτή» βραδιά του Ρογκαβόπουλου στη Βιτόρια και το ρεκόρ καριέρας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:48 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 09.12.2023

Στη νίκη της Μπασκόνια επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα των Βάσκων και κατέγραψε 14 πόντους, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague.

Τη μέρα που η Μπασκόνια πανηγύρισε και με την ολοκλήρωση του δεύτερου ματς της τρίτης «διαβολοβδομάδας» της EuroLeague, όλοι ήταν χαρούμενη στην Βιτόρια. Η ομάδα έκανε το 2/2 και έφθασε συνολικά τις οκτώ νίκες στη διοργάνωση (έπειτα από 13 αγώνες), ο κόουτς Ντούσκο Ιβανοβιτς επιβλήθηκε της τέως ομάδα του, μα πιο πολύ χαρούμενος απ' όλους -σχεδόν ευτυχισμένος- ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος

O 22χρονος διεθνής, το καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μεταφέρθηκε στην EuroLeague και εντάχθηκε σε μία ομάδα με παραδοσιακή παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο. 

Η ομάδα της Βιτόρια, που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει στα ευρωπαϊκά παρκέ μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα (Λουίς Σκόλα, Πάμπλο Πριχιόνι, Μάικ Τζέιμς κ.α.) έχει επενδύσει στον «Ρόγκα» και τώρα αρχίζει να μαζεύει τους πρώτους... καρπούς αυτής της επένδυσης: Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ κατάφερε να καταγράψει τις πρώτες εντυπωσιακές του επιδόσεις. 

Η σεζόν του ξεκίνησε περισσότερο με διδακτικό χαρακτήρα και συλλογή εμπειριών, ακολούθησε ένα τραυματισμός που τον έβγαλε εκτός ρυθμού, αλλά στο εντός έδρας ματς με τους Σέρβους, ο Ρογκαβόπουλος έκανε ένα βήμα... μπροστά. 

Προσέφερε σπουδαίες λύσεις στην ομάδα του και χωρίς τη συνεισφορά του θα ήταν αδύνατο να φθάσουν στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. Μάλιστα, έβαλε ένα σπουδαίο τρίποντο κι ενώ απέμενε 1'49'' πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Εκείνο το σουτ που έκανε το σκορ 84-74, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η νίκη της Μπασκόνια με 87-85. 

Και πάλι παίκτης της Εφές ήταν ο MVP - Ο Σέιν Λάρκιν «έσπασε» τα κοντέρ και πήρε το 13ο βραβείο στη σεζόν (vid)
EUROLEAGUE

14:03 - 09.12.2023

Και πάλι παίκτης της Εφές ήταν ο MVP - Ο Σέιν Λάρκιν «έσπασε» τα κοντέρ και πήρε το 13ο βραβείο στη σεζόν (vid)

Λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του Ταϊρίκ Τζόουνς της Αναντολού Εφές ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague, ο συμπαίκτης του Σέιν Λάρκιν διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου και πήρε την... σκυτάλη βάζοντας για δεύτερη φορά φέτος το όνομά του στη λίστα των MVPs της σεζόν.

Συνολικά, o τέως αθλητής της τουρκικής Μαρκεζεφέντι και πρώην του Προμηθέα, της ΑΕΚ και του Δούκα σε 26'25'' χρόνο συμμετοχής έβαλε 14 πόντους. Και το νούμερο αυτό αποτελεί ρεκόρ καριέρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Προήλθε με 4/6 τρίποντα, 1/2 δίποντα, ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του και 2 ριμπάουντ. Ένα αμυντικό και ένα επιθετικό.