Και πάλι παίκτης της Εφές ήταν ο MVP - Ο Σέιν Λάρκιν «έσπασε» τα κοντέρ και πήρε το 13ο βραβείο στη σεζόν (vid)

Σέιν Λάρκιν

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Και πάλι παίκτης της Εφές ήταν ο MVP - Ο Σέιν Λάρκιν «έσπασε» τα κοντέρ και πήρε το 13ο βραβείο στη σεζόν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:03 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 09.12.2023

Λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του Ταϊρίκ Τζόουνς της Αναντολού Εφές ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague, ο συμπαίκτης του Σέιν Λάρκιν διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου και πήρε την... σκυτάλη βάζοντας για δεύτερη φορά φέτος το όνομά του στη λίστα των MVPs της σεζόν.

Σε μία εβδομάδα που η αγωνιστική δράση της EuroLeague περιελάμβανε διπλές υποχρεώσεις για τις ομάδες, η Αναντολού Εφές μπήκε στο πρόγραμμα με αγωνιστικά προβλήματα σε επίπεδο... απογοήτευσης. Οι μισοί παίκτες ήταν τραυματίες, παρόλα αυτά ο σύλλογος από την Κωνσταντινούπολη νίκησε στο Sinan Erdem Dome τον Παναθηναϊκό και λίγες ώρες αργότερα την Άλμπα στο Βερολίνο.  

Κόντρα τους «πράσινους» ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ταϊρίκ Τζόουνς, ο οποίος μάλιστα μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της. Ακολούθως, ο συμπαίκτης και συμπατριώτης του, Σέιν Λάρκιν, έκανε... πάταγο κόντρα στους Γερμανούς και τον διαδέχθηκε στη λίστα με τους MVP. 

Ήταν η δεύτερη φορά φέτος που ο Λάρκιν κατακτά την συγκεκριμένη προσωπική διάκριση, καθώς και την 10η αγωνιστική είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά τότε είχε μοιραστεί το βραβείο με τον Μαόντο Λο της Μιλάνο. Τώρα, ήταν μόνος και καλύτερος. 

Είχε 32 πόντους με 4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 9/9 ελεύθερες βολές σε 32'09'' χρόνο συμμετοχής, ενώ κατέγραψε επίσης στη στατιστική του 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 λάθη. Συνολικά συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) 41 βαθμούς και είναι εντυπωσιακό πως την ίδια ώρα που αυτός οδηγούσε στη νίκη την Εφές κόντρα στην Άλμπα, οι Βερολινέζοι είδαν τον διεθνή σέντερ και παγκόσμιο πρωταθλητή Γιοχάνες Τίεμαν να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Σταμάτησε στους 31 πόντους με 12/15 σουτ, είχε 6 ριμπάουντ, αλλά και έναν λιγότερο βαθμό στο ranking (40) σε σχέση με τον Λάρκιν. 

Οι MVPs κάθε αγωνιστικής μέχρι στιγμής

1η / Άλεκ Πίτερς, Ολυμπιακός
2η / Ζερσόν Γιαμπουσελέ, Ρεάλ Μαδρίτης
3η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
4η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
5η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
6η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια

Το απίθανο κάρφωμα του Λεσόρ μπροστά στον Πουαριέ στην κορυφή του Top 10 της αγωνιστικής - Στην έβδομη θέση o Μιλουτίνοφ (vid)
EUROLEAGUE

12:41 - 09.12.2023

Το απίθανο κάρφωμα του Λεσόρ μπροστά στον Πουαριέ στην κορυφή του Top 10 της αγωνιστικής - Στην έβδομη θέση o Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Ματίας Λεσόρ σκόραρε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα φοβερό κάρφωμα κι η συγκεκριμένη φάση κατέλαβε την πρώτη θέση στο Top 10 της 13ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στη θέση Νο7 το κάρφωμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ματς του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν Μονάχου.

7η / Φακούντο Καμπάτσο, Ρεάλ Μαδρίτης
8η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια
9η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια
10η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές & Μαόντο Λο, Μιλάνο
11η / Σερζ Ιμπάκα, Μπάγερν Μονάχου
12η / Ταϊρίκ Τζόουνς, Αναντολού Εφές
13η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές

Ολυμπιακός - Μπάγερν 77-69: Sportal Euroleague Show - Ο Θωμάς, ο Πίτερς και η «κόμπρα»

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!