Ο Ταϊρίκ Τζόουνς της Εφές έκανε... θαύματα κόντρα στον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής (vid)

Ταϊρίκ Τζόουνς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς της Εφές έκανε... θαύματα κόντρα στον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:36 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 07.12.2023

Η 12η αγωνιστική της EuroLeague είχε πολλούς πρωταγωνιστές μα πάνω απ' όλους έφθασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς. Ο Αμερικανός σέντερ της Αναντολού Εφές είχε εντυπωσιακές επιδόσεις στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Ήταν ο άνθρωπος που διέλυσε κάθε προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης. Εκεί που οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν για την 12η αγωνιστική της EuroLeague και ο Ταϊρίκ Τζόουνς αποφάσισε να τους χαλάσει τη βραδιά με τρόπο που λίγες ώρες αργότερα του προσέφερε και την ατομική διάκριση του MVP.  

Η ομάδα του, η Αναντολού Εφές, είχε απουσίες (λόγω τραυματισμών) που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν καταδικαστικές, αλλά ο Αμερικανός σέντερ αποφάσισε να καλύψει μόνος του όλα τα κενά. Αυτά που προέκυψαν από το γεγονός ότι οι Ουίλ Κλάιμπερν, Ελάιζα Μπράιαντ, Τίμπορ Πλάις, Κέβιν Ουίλις, Αντέ Τόμιτς και Ροντρίγκ Μπομπουά ήταν εκτός δράσης. 

Και τα κατάφερε περίφημα και ήταν αυτός και ο κύριος και ο δευτερεύον λόγος που οι Τούρκοι νίκησαν τον Παναθηναϊκό και σε αυτή την πορεία κατέγραψε στην στατιστική του 21 πόντους με 8/12 δίποντα και 5/5 βολές, 13 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 7 ήταν επιθετικά), ενώ έκανε και 4 κλεψίματα. Αυτή η παραγωγή του έδωσε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και την προσωπική διάκριση του πολυτιμότερου παίκτης της αγωνιστικής. 

Και επειδή ο Ταϊρίκ Τζόουνς είναι rookie στην EuroLeague, καθώς πέρσι αγωνιζόταν στην Τουρκ Τέλεκομ (και πιο πριν στην ιταλική Πέζαρο, την Χαποέλ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ και την Ουόνζου Πρόμι από την Βόρεια Κορέα, ήταν η πρώτη φορά που ονομάστηκε MVP στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!