Απίστευτο φινάλε στον τελικό του Intercontinental Cup - Η Σέσι από τη Βραζιλία «έκλεψε» τον τίτλο από την γερμανική Βόννη (vid)

Απίστευτο φινάλε στον τελικό του Intercontinental Cup - Η Σέσι από τη Βραζιλία «έκλεψε» τον τίτλο από την γερμανική Βόννη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:07 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 24.09.2023

Με buzzer beater του Λούκας Ντίας η πρωταθλήτρια Βραζιλίας Σέσι Φράνκα, νίκησε με 70-69 στον τελικό του Intercontnental Cup την κάτοχο του Basketball Champions League, Βόννη και σήκωσε την κούπα στην Σιγκαπούρη.

Στη διαδικασία του International Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η FIBA μπήκαν έξι ομάδες. Ανάμεσά τους η πρωταθλήτρια Αιγύπτου, Αλ Αχλί, η Αλ Μαναμά από το Μπαχρέιν, οι Ζεντζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς από την Κίνα, οι Ιγκνάιτ από την G-League (αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ) και οι δύο ομάδες που έφθασαν στον τελικό του θεσμού που φέτος διοργανώθηκε στη Σιγκαπούρη: Η Σέσι Φράνκα από τη Βραζιλία και η κάτοχος του Βasketball Champions League, δηλαδή η γερμανική Βόννη

Οι λατινοαμερικάνοι τελικά, κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο και το έκαναν με τρόπο εντυπωσιακό. Στην τελευταία επίθεσή τους είχαν 1,9'' για να πάρουν αποφάσεις και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με έναν πόντο. Έκαναν επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου, η μπάλα πήγε στα χέρια του Λούκας Ντίας και αυτός στην εκπνοή έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Σέσι με 70-69 και άφησε άναυδους τους Γερμανούς.  

Η Σέσι έγινε η τρίτη ομάδα από τη Βραζιλία που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο, καθώς είχαν προηγηθεί δύο κατακτήσεις της Φλαμένγκο (2014, 2022) και μια της Σίριο (1979). Στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 1965, τις περισσότερες κατακτήσεις έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με πιο πρόσφατη αυτή του 2015 και πρώτη αυτή του 1976. 

Το 2019 η ΑΕΚ, το 2013 ο Ολυμπιακός και το 1996 ο Παναθηναϊκός είχαν επίσης καταφέρει να αναδειχθούν (κατά κάποιον τρόπο) πρωταθλητές κόσμου.