Ο Έμπιντ και ο Μάξεϊ οδήγησαν τους 76ers στην 8η συνεχόμενη νίκη τους

Φιλαδέλφεια 76ερς

i

© (Photo by Jason Miller/Getty Images)

Ο Έμπιντ και ο Μάξεϊ οδήγησαν τους 76ers στην 8η συνεχόμενη νίκη τους

Νίκος Καλαμπάκας 07:01 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:24 - 19.03.2023

Παρά την απουσία του Χάρντεν οι Σίξερς δεν είχαν πρόβλημα κόντρα στους Πέισερς και πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 141-121 μέσα στην Ιντιάνα.

Ο Έμπιντ και ο Μάξεϊ σημείωσαν ο καθένας από 31 πόντους και ο Χάρις πρόσθεσε 24 καθώς οι Philadelphia 76ers κέρδισαν τους Indiana Pacers με 141-121 τα ξημερώματα της Κυριακής, για την 8η συνεχόμενη νίκη τους.

Οι Γκρίζλις έβαλαν στα σχοινιά τους Ουόριορς και τους έριξαν νοκ άουτ
NBA

06:38 - 19.03.2023

Οι Γκρίζλις έβαλαν στα σχοινιά τους Ουόριορς και τους έριξαν νοκ άουτ

Σε ήττα υποχρέωσαν οι Γκρίζλις του Ουόριορς. Η ομάδα του Μέμφις ήταν χάρμα οφθαλμών στην έδρα της και με το τελικό 133-119 έβαλε τους πολεμιστές να σκεφτούν τι δεν κάνουν σωστά εκτός έδρας όπου μετρούν 11 συνεχόμενες ήττες.

Σε ένα ματς δύο ομάδων που τους έλειπαν κάποια από τα αστέρια τους - ο Χάρντεν στη Φιλαδέλφεια και ο Τάιρις Χάλιμπερτον στην Ιντιάνα - οι 76ers προηγήθηκαν έως και 24 πόντους και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους, κατακτώντας μια ακόμα νίκη.

Ο Έμπιντ έδωσε επτά ασίστ και μάζεψε επτά ριμπάουντ. Οι θρύλοι της Φιλαδέλφειας, Άλεν Άιβερσον και Γουίλτ Τσάμπερλεν, είχαν καταφέρει να κάνουν σερί οκτώ αγώνων σημειώνοντας από 30 πόντους ή περισσότερους.

«Ο Έμπιντ είναι αυτή τη στιγμή είναι πιθανότατα ο MVP του NBA με όσα κάνει για την ομάδα τους και μόλις ανέβασε επίπεδο το παιχνίδι του», δήλωσε ο προπονητής των Πέισερς, Rick Carlisle. «Είναι τόσο δύσκολος τύπος για το πλάνο μας όσο και στο παιχνίδι. Είχε 31 πόντους και έδειξε ότι δεν προσπαθούσε καν για να τους σημειώσει», πρόσθεσε.

Ο De’Anthony Melton ξεκίνησε στη θέση του Harden και τερμάτισε με 14 πόντους, πέντε ασίστ, πέντε ριμπάουντ και έξι κλεψίματα, ενώ ο Maxey είχε επτά ασίστ.

«Ήμουν πραγματικά χαρούμενος», είπε ο προπονητής των Sixers, Doc Rivers. «Όλοι έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Τζόελ κατά διαστήματα ήταν ο πόιντ γκαρντ μας», είπε ο κόουτς της ομάδας.

Ο Άαρον Νέσμιθ ηγήθηκε των Πέισερς με 25 πόντους και έξι ριμπάουντ, ο Άντριου Νέμπαρντ σημείωσε 20 πόντους και ο Μάιλς Τέρνερ τερμάτισε με 20 πόντους. Η Ιντιάνα σούταρε με 51%, αλλά δεν προηγήθηκε ποτέ μετά το πρώτο δωδεκάλεπτο.

Η Φιλαδέλφεια που βρίσκεται στην τρίτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, προηγήθηκε με 34-24 μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο, 72-61 στο ημίχρονο και 106-95, μπαίνοντας στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, προτού ανοίξει με ένα σερί 9-0 για να ξεκινήσει η τελευταία περίοδος. Ο Χάρντεν έχασε το παιχνίδι λόγω "ανάρρωσης από τραυματισμό", σύμφωνα με την ομάδα.

«Το θέμα με την απουσία του Χάρντεν είναι ότι τώρα η μπάλα θα είναι στα χέρια του Τζόελ και του Μάξι πολύ περισσότερο και δεν κάναμε αρκετά πράγματα για να τους δυσκολέψουμε», είπε ο Καρλάιλ. «Κακό παιχνίδι για εμάς. Απλώς δεν παίξαμε καλά. Ήμασταν απογοητευτικοί».

Boxscore