Το πρωτάθλημα του Ισραήλ αρχίζει ξανά

Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

Photo by Seffi Magriso/Euroleague Basketball via Getty Images

Το πρωτάθλημα του Ισραήλ αρχίζει ξανά

Το πρωτάθλημα του Ισραήλ θα αρχίσει ξανά στις 25 Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε μετά το διοικητικό συμβούλιο που έκανε η διοργανώτρια αρχή της λίγκας.

Επιστροφή στη δράση για το πρωτάθλημα μπάσκετ του Ισραήλ!

Η επιτροπή του πρωταθλήματος συνεδρίασε την Κυριακή και αποφάσισε πως η λίγκα της χώρας του Ισραήλ θα αρχίσει και πάλι, παρότι ο πόλεμος με την Χαμάς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στις 7 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε ο πόλεμος, σταμάτησε κάθε δράση στη χώρα, όμως 1,5 μήνα μετά αυτό θα αλλάξει, όμως με νέες καταστάσεις αναφορικά με τις μεταγραφές των ομάδων.

Το όριο αλλαγών των ξένων παικτών δεν υφίσταται, αλλά οι ξένοι που εγκατέλειψαν τους ισραηλινούς συλλόγους, λόγω του πολέμου, θα μπορούν να επιστρέψουν για να παίξουν στο πρωτάθλημα μόνο για τον ίδιο σύλλογο από τον οποίο είχαν αποχωρήσει προηγουμένως.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στους χώρους έδρας των συλλόγων, εκτός εάν η κατάσταση ασφαλείας υπαγορεύει διαφορετικά, ενώ ακόμα είναι άγνωστο το εάν τα ματς θα παιχτούν με κόσμο ή χωρίς.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πάντως, η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς, πέραν από το θέμα της ασφάλειας, οι ομάδες καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να ξεκινήσουν ξανά τον σχεδιασμό τους, σχεδόν από μηδενική βάση. Πολλοί παίκτες έχουν αποχωρήσει από την χώρα, έχοντας βρει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Πολλές ομάδες βέβαια έχουν ήδη βρει αντικαταστάτες, όμως πολλές είναι και αυτές που δυσκολεύονται να το κάνουν.

🔴Sportal Sunday Live για το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και νίκες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού