Ιτούδης: «Πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση»
i

©InTime

Ιτούδης: «Πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση»

Γιάννης Πάλλας 17:14 - 29.04.2023

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε την κλήρωση της Εθνικής που θα αναμετρηθεί με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο FIBA World Cup 2023 θα αναμετρηθεί με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης αναλύει τους αντιπάλους.

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023: Σε όμιλο με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία η Ελλάδα
FIBA WORLD CUP

15:56 - 29.04.2023

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023: Σε όμιλο με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία η Ελλάδα

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ έμαθε τους αντιπάλους της στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2023. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του κληρώθηκαν στον 3ο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στη Μανίλα και θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

«Κατ’ αρχάς είναι τιμή που βρισκόμαστε σε ένα ακόμα Παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραθύρων, κάτι το οποίο κατακτήθηκε με την προσπάθεια όλων των αθλητών και των προπονητών που έφεραν την Εθνική να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού» υποστήριξε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Και συνέχισε: «Το πρώτο που θέλουμε είναι να έχουμε όσο περισσότερους αθλητές διαθέσιμους στα τέλη Ιουλίου, να είναι υγιείς εννοώ και αυτή είναι η βασική ευχή μου μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών τους με τα σωματεία τους, ώστε όλοι να μπορούν μετά να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της Εθνικής».

Όσο για το βαθμό δυσκολίας του ομίλου ο Δημήτρης Ιτούδης, υπογράμμισε: «Από ‘κει και πέρα, με την πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση για τη συνέχεια και πιθανότατα με την παρουσία των Λιθουανών, αφού για τον πρώτο όμιλο είναι προφανές ότι έχουμε το νούμερο ένα και αδιαμφισβήτητο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τη σύνθεσή της, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα».

Και κατέληξε: «Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση και ξαναλέω ότι το βασικό είναι να υπάρχει υγεία σε όλους και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».