Καμαριανός στο Sportal: «Το Μαρούσι είναι διαφορετικό, θα ήθελα να μείνω και του χρόνου»

Νίκος Καμαριανός

Καμαριανός στο Sportal: «Το Μαρούσι είναι διαφορετικό, θα ήθελα να μείνω και του χρόνου»

Χρήστος Τσάλτας 20:44 - 28.05.2023

Ο Νίκος Καμαριανός μιλάει στο Sportal για την πορεία του Αμαρουσίου μέχρι την κατάκτηση του τίτλου της Elite League, εξηγεί ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας και κάνει τις πρώτες σκέψεις του για τη νέα σεζόν.

Η σεζόν του Αμαρουσίου ήταν εντυπωσιακή και είχε happy end. Γιατί όχι μόνο η ομάδα των βορείων προαστίων πανηγύρισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, αλλά κατάφερε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα, έπειτα από έναν τελικό-θρίλερ κόντρα στον Τρίτωνα στο κλειστό των Λιοσίων.

Το Μαρούσι επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, βασίζοντας πολλά σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, που είχαν το δικό τους κίνητρο για να δώσουν απαντήσεις. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Νίκος Καμαριανός, που αναδείχθηκε MVP του Final 4 της Elite League, επισφραγίζοντας τη μεγάλη στιγμή της ομάδας του με εξαιρετικές εμφανίσεις σε ατομικό επίπεδο.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο Sportal για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, ενώ εξήγησε ποια ήταν η στιγμή που άρχισαν να πιστεύουν εντός των τειχών πως θα έρθει η άνοδος στο τέλος. Παράλληλα έκανε τπν απολογισμό της δικής του σεζόν, ενώ εξέφρασε τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα.

Αρχικά, περιέγραψε το συναίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος με το Μαρούσι, που οδήγησε την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια, έπειτα από 11 χρόνια. «Είναι μια ικανοποίηση για όλους εμάς για τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η σεζόν. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και η ομάδα χτίστηκε στις 8 Αυγούστου και τώρα έχουμε 28 Μαϊου. Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε τις ήττες έδειξε ότι το Μαρούσι είναι διαφορετικό στις σχέσεις που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους, το σταφ, όλα τα πιαδιά. Αυτό είναι κάτι το διαφορετικό και όλη αυτή η σχέση δν είναι καθαρά επαγγελματική που πολλές φορές αυτό βγάζει σε καλό».

ΓΙα πολλούς το Μαρούσι δεν ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την άνοδο. Ουδείς όμως πτοήθηκε εντός των τειχών, καθώς ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: η σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. «Το αν σε πιστεύουν ή όχι στο τέλος της ημέρας δεν έχει καμία σημασία. Χτίσαμε πολύ καλές σχέσεις μέσα στην ομάδα. Ο βοηθός προπονητή με έπαιρνε από το σπίτι με πήγαινε στην προπόνηση, κάτι που συνέβαινε και με άλλους παίκτες. Κάποιες φορές που ίσως κάποιος να μην είναι καλά το συζητάμε μεταξύ μας όλοι μέσα στην ομάδα», ανέφερε ο Έλληνας άσος, που αναφέρθηκε και στο σημείο που΄πίστεψε για πρώτη φορά στην άνοδο.

«Ξέραμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε και αυτό νομίζω είναι ένα από τα κλειδιά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Όλοι κοιτάζαμε το επόμενο παιχνίδι, όσο κοινότυπο κι αν φαίνεται αυτό. Όταν παίξαμε με τον Κόροιβο και χάσαμε, στη σειρά των πλέι οφ, ξέραμε τι πήγε λάθος και όλοι μαζί καταφέραμε να το φτιάξουμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Το Μαρούσι πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Elite League μαζί με τον Γιώργο Πατούλη
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

18:33 - 28.05.2023

Το Μαρούσι πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Elite League μαζί με τον Γιώργο Πατούλη

Το Μαρούσι επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Elite League, με την ομάδα των βορείων προαστίων να πανηγυρίζει μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου και του Κολοσσού Ρόδου θέτει σταθερά τον πήχη ψηλά για την καριέρα του. Το γεγονός πως κατέβηκε κατηγορία για χάρη του Αμαρουσίου σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε το πλάνο του. «Εγώ θέλω να παίξω Α1. Δεν κρύβω πως όταν κατέβηκα κατηγορία και δεν συνέχισε να παίζω στην Α1 είχα στεναχωρηθεί στην αρχή. Ήταν όμως μια απολαυστική χρονιά που θα έχω να τη θυμάμαι για πολλά χρόνια. Είναι πολύ όμορφο να μένεις σε μια ομάδα για καιρό γιατί χτίζεις σχέσεις εντός και εκτός γηπέδου που είναι και το πιο σημαντικό».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του, εκφράζοντας την επιθυμία να παραμείνει στα βόρεια προάστια και τη νέα σεζόν. «Εγώ προσωπικά είμαι πολύ θετικός στο να μείνω στην ομάδα. Είναι ακόμα νωρίς γιατί μόλις τελείωσε ο μεγάλος τελικός της Elite League και μετά από τέτοια επιτυχία προφανώς θέλεις να μένεις στην ομάδα που κερδίζεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα μου άρεσε να μείνω και τη νέα σεζόν στην ομάδα».