Το Μαρούσι θα αγωνιστεί κανονικά στην Basket League της νέας σεζόν και «τρέχει» ήδη το πλάνο

Μαρούσι

Το Μαρούσι θα αγωνιστεί κανονικά στην Basket League της νέας σεζόν και «τρέχει» ήδη το πλάνο

Χρήστος Τσάλτας 23:51 - 27.05.2023

Το Μαρούσι έγινε η ομάδα που συμπλήρωσε τις θέσεις του πρωταθλήματος της Basket League, για τη σεζόν 2023-24 και ήδη στα ενδότερα της ομάδας «τρέχουν» για την επόμεμη μέρα.

Ο ημιτελικός κόντρα στον Πανερυθραϊκό βρήκε το Μαρούσι να θριαμβεύει. Το τελικό 80-68 χάρισε το δεύτερο -και τελευταίο- εισιτήριο ανόδου στην ομάδα των βορείων προαστίων, που πλέον θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, έπειτα από 11 χρόνια περιπλάνησης στα χαμηλά στρώμματα.

Για το Μαρούσι η άνοδος αυτή σημαίνει πολλά. Διότι ήρθε σε μια στιγμή που ο σύλλογος βρισκόταν σταθερά σε ανοδική πορεία. Τα τελευταία 8 χρόνια άλλωστε οι διοικούντες την ομάδα είχαν εκπονίσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, από τη χρονιά στη Γ' Εθνική, με σκοπό ο σύλλογος να επιστρέψει με σταθερά βήματα στην κορυφαία κατηγορία.

Η επικράτηση απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή ήταν το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας, με το Μαρούσι να βιώνει μεγάλες στιγμές. Οι πανηγυρισμοί ομάδας και κόσμου, άλλωστε, στο κλειστό των Λιοσίων, έδειξαν την πίστη και το «δέσιμο» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

Το Μαρούσι «καθάρισε» τον Πανερυθραϊκό και επέστρεψε στην Basket League!
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

21:05 - 27.05.2023

Το Μαρούσι «καθάρισε» τον Πανερυθραϊκό και επέστρεψε στην Basket League!

Η μεγάλη επιστροφή του Αμαρουσίου! Η ομάδα των βορείων προαστίων κυριάρχησε στον ημιτελικό με τον Πανερυθραϊκό, πάτησε... γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη (80-68), επιστρέφοντας στην Basket League έπειτα από 11 χρόνια!

Το Μαρούσι εξασφάλισε το εισιτήριο ανόδου, όμως το μεγάλο ερώτημα σχετίζεται με την επόμενη μέρα. Ποιο είναι το πλάνο στα βόρεια προσάστια για την σεζόν που έρχεται; Μα φυσικά η ομάδα να βρίσκεται στην Basket League. Μάλιστα στα ενδότερα της ομάδας είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου το Μαρούσι να έχει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την ερχόμενη σεζόν, με την σύσταση ΚΑΕ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Οι άνθρωποι του συλλόγου δούλευαν στο παρασκήνιο, προκειμένου η ομάδα να μην παρουσιάσει ζητήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει πως η νέα σεζόν θα είναι η μεγάλη επιστροφή του Αμαρουσίου στην Basket League. Και μάλιστα με ελληνικό κορμό.

Στα βόρεια προάστια θέλουν να βασιστούν στον κορμό παικτών που οδήγησε την ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια», σε μια κίνηση με ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο πιστεύει ο οργανισμός τους παίκτες που οδήγησαν ως εδώ την ομάδα τα τελευταία χρόνια. 

Κάπως έτσι λοιπόν, το κεφάλαιο των χαμηλότερων κατηγοριών κλείνει οριστικά για το Μαρούσι, που πλέον κοιτάζει μπροστά με αισιοδοξία και την δυναμική που του δίνει το brand name που έχει χτίσει, αλλά και ο κόσμος του, που σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι μακριά από το κλειστό του Αγίου Θωμά έδωσε βροντερό παρών στις εξέδρες.