Καντέρ: «Ο ελληνικός λαός νοιάζεται για την Τουρκία» (vid)
i

Ο Ενές Καντέρ / © Intime

Καντέρ: «Ο ελληνικός λαός νοιάζεται για την Τουρκία» (vid)

Sportal newsroom 18:19 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 08.02.2023

Ο Ενές Καντέρ μίλησε για την βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στην Τουρκία, με τον Τούρκο να ευχαριστεί την χώρα μας για τα όσα έκανε.

Ο Ενές Καντέρ μίλησε για την Ελλάδα και ευχαρίστησε την ΕΜΑΚ, για την πολύτιμη βοήθεια στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από τους φονικούς σεισμούς.

Μιλώντας στο MEGA, ο Καντέρ τόνισε πως «Το πρώτο που είδα και με χαροποίησε ήταν ότι η Ελλάδα έστειλε ομάδες διάσωσης για να βοηθήσει τον τουρκικό λαό. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός νοιάζεται για την Τουρκία. Όταν άκουσα ότι η Ελλάδα στέλνει βοήθεια διάσωσης στην Τουρκία, είπα πως αυτό θα πει αδελφοσύνη, αυτό θα πει οικογένεια. Σέβομαι τα πάντα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα.

Όπως όλοι γνωρίζουν, η κατάσταση είναι σπαρακτική. Άκουσα τα νέα για τον σεισμό χθες το βράδυ στις ειδήσεις και μόλις το άκουσα ράγισε η καρδιά μου. Ξεκίνησα να προσεύχομαι για τους αθώους ανθρώπους εκεί καθώς χιλιάδες πέθαναν, ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Ενές Καντέρ: “F” for Freedom
REST OF THE WORLD

10:50 - 17.01.2023

Ενές Καντέρ: “F” for Freedom

Στη Γη της ελευθερίας και της υποκρισίας ο Ερντογάν τον θέλει νεκρό, η Κίνα μουγκό και το ΝΒΑ άνεργο. Ο Ενές Καντέρ Φρίντομ στα 30 του ζει μια ακτιβιστική ζωή με κάθε τιμή και κάθε τίμημα…

Οι συγγενείς μου ζουν στο δυτικό μέρος της Τουρκίας, οπότε δεν έχω κάποιον συγγενή μου εκεί. Δεν μου επιτρέπουν να τηλεφωνήσω σε κανέναν στην Τουρκία, λόγω του Ερντογάν, ακόμη και για την οικογένειά μου, έπρεπε να πάρω τηλέφωνο τον αδερφό μου που ζει εκτός Τουρκίας και να τον ρωτήσω αν κάποιος από την οικογένεια ή τους φίλους, έπαθε κάτι από τον σεισμό»

Για το αν μπορεί να βοηθήσει τους πληγέντες: «Όχι, στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να πάρω καν τηλέφωνο. Από όσα βλέπω στα social media όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Είναι προφανώς από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που συνέβησαν ποτέ στην Τουρκία. Έχω μία οργάνωση μέσα από την οποία βοηθώ τον κόσμο εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στη Συρία και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί. Γιατί, όποτε μιλάω για τα προβλήματα της χώρας μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η Τουρκία. Την αγαπώ».