Παίρνει τον Μίτσελ Σμιθ η Καρδίτσα (vids)

Μίτσελ Σμιθ

Παίρνει τον Μίτσελ Σμιθ η Καρδίτσα (vids)

Χρήστος Τσάλτας 08:15 - 18.07.2023

Έτοιμη για το πρώτο της «χτύπημα» από την ξένη αγορά είναι η Καρδίτσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η ομάδα της Θεσσαλίας αναμένεται να κάνει δικό της τον Μιτσελ Σμιθ.

Η Καρδίτσα ανεβάζει στροφές όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ της σεζόν 2023-24. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν της ιστορίας της στα «μεγάλα σαλόνια» και στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή, αλλά και μια ανταγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ο Έλληνας κόουτς και οι συνεργάτες του έχουν ήδη σηκώσει μανίκια, όσον αφορά το ρόστερ της νέας σεζόν, με τις πρώτες κινήσεις να έχουν γίνει. Ο Γιώργος Καμπερίδης θα αγωνιστεί στη Θεσσαλία τη νέα σεζόν, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να έχει τόσο τον Βασίλη Χρηστίδη, όσο και τον Νίκο Δίπλαρο. Παράλληλα, κάτοικος Καρδίτσας θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης, που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 με την Εθνική Νέων.

Το βάρος πέφτει πλέον στον κορμό των ξένων, καθώς στην Καρδίτσα επιθυμούν να βρουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν το κάτι παραπάνω τη νέα σεζόν. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Μίτσελ Σμιθ, με τις πληροφορίες του Sportal να αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τελικό στάδιο του deal, με τον Αμερικανό φόργουορντ να ετοιμάζεται να μετακομίσει στη χώρα μας.

Ο Σμιθ είναι 26 ετών και φοίτησε στο Κολέγιο του Μιζούρι, παίζοντας μια τετραετία στους Tigers. Έκτοτε έγινε επαγγελματίας, παίζοντας σε Σουηδία και Φινλανδία, ενώ την σεζόν 2022-23 βρέθηκε στην Ουγγαρία, για λογαριασμό της ΖΤΕ ΚΚ, με την οποία σε 24 αγώνες μέτρησε 14,7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 66,1% στα δίποντα, 42,5% στα τρίποντα και 80,4% στις βολές.

Έχει εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο καλάθι, καθώς μπορεί να απειλήσει τόσο με παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, όσο και με πρόσωπο, αλλά και με σουτ μέσης/μακρινής απόστασης, κάτι που έδειξε κατά κόρον στο ουγγρικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν.

Ο Σμκθ αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα ξένου παίκτη για τη σεζόν 2023-24, με την Καρδίτσα να ανεβάζει στροφές σχετικά με το «χτίσιμο» του ρόστερ της.