Κασελάκης στο Sportal: «Γουστάρω με τον Σπανούλη»
i

Λεωνίδας Κασελάκης / © Intime

Κασελάκης στο Sportal: «Γουστάρω με τον Σπανούλη»

Πάρης Τσελεπίδης • 15:35 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε στο Sportal μετά την άνετη νίκη του Περιστερίου επί του Ιωνικού Νικαίας τόσο για αυτήν όσο και για την απόφασή του το περασμένο καλοκαίρι να τεθεί υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη.

Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας μετά την ήττα του από την Ρίτας Βίλνιους για το Basketball Champions League προσθέτοντας μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του στη φετινή Basket League. 

Ο αρχηγός της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη μίλησε στο Sportal μετά τη λήξη του παιχνιδιού τόσο για αυτή, τα οφέλη της, τη συνεργασία του με τον άλλοτε αντίπαλό του και πλέον προπονητή του παραδεχόμενος πως γουστάρει να τον καθοδηγεί και όχι μόνο.

«Βγάλαμε σωστή αντίδραση»

Το «πληγωμένο» Περιστέρι από τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του από τους Λιθουανούς στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι έβγαλε αντίδραση και με το παραπάνω δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης. «Βγάλαμε σωστή αντίδραση σε ένα παιχνίδι που ήταν στην έδρα μας και προερχόμασταν από εντός έδρας ήττα. Θέλαμε να το κερδίσουμε, να δείξουμε πως μάθαμε από την ήττα μας από τη Ρίτας που μας «πλήγωσε» και πως την αφήσαμε πίσω μας εν όψει της συνέχειας. Ήταν σίγουρα ένα κακό αποτέλεσμα για μας αλλά φρόντισαμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον Ιωνικό όπως έπρεπε ξεπερνώντας μία κακή παρένθεση», ήταν το σχόλιο του Κασελάκη για την άνετη επικράτηση επί του Ιωνικού.

Οι βοηθητικές και ο Κολοσσός

Εκτός από τη νίκη αν είναι κάτι επιπλέον άξιο αναφοράς για την επικράτηση του Περιστερίου ήταν η χρησιομοποίηση από τον τεχνικό της ομάδας σε όλο σχεδόν το τέταρτο δεκάλεπτο τριών παικτών που αποτελούν το μέλλον της ομάδας αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Των Φύτρου, Ζούγρη και Σταυρακόπουλου με τον Κασελάκη: «Σίγουρα είναι κάτι άξιο αναφοράς στο παιχνίδι και πολύ καλό για τα τρία παιδιά που πήρανε χρόνο συμμετοχής». Φρόντισε ωστόσο να ξεκαθαρίσει: «Και οι τρεις τους όμως αντιμετωπίζοντας σαν κομμάτια της ομάδας και σαν κανονικοί παίκτες της», για να γίνει ακόμη πιο κατηγορηματικός. «Θα πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να μην αντιμετωπίζουμε τους παίκτες αυτής της ηλικίας με συμπάθεια ή σαν ένα ποδήλατο που έχει βοηθητικές ρόδες που κάποια στιγμή θα πρέπει να βγούνε επειδή το παιδί μεγάλωσε και μπορεί να κάνει και χωρίς αυτές. Και οι τρεις τους δουλεύουνε πολύ σκληρά με όλη την ομάδα και αποτελούνε το μέλλον, μέρος της επόμενης γενιάς του ελληνικού μπάσκετ».

Για την επόμενη μέρα της νίκης επί του Ιωνικού Νικαίας όπου για το Περιστέρι υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό στην Ρόδο με τον οποίο αναμένεται να μην αγωνιστεί ο Τι Τζέι ο Σταρκς ο Κασελάκης ήταν απόλυτος: «Θα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σταθούμε αν θα παίξει η όχι ο Σταρκς. Πρόκειται για έναν κομβικό παίκτη για τον Κολοσσό αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε μία ομάδα με έμπειρους παίκτες και έμπειρο προπονητή (σ.σ. Ηλία Παπαθεοδώρου)».

Το alert του Basketball Champions League

Το Περιστέρι εκτός από τη συνέχεια του πρωταθλήματος έχει μπροστά του και τη συνέχεια της πορείας του στο Basketball Champions League με τον αρχηγό να επισήμανε. «Μπορεί μετά τις δύο ήττες μας να είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση αλλά έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια μπροστά μας. Μπορεί να είναι εκτός έδρας αλλά θα τα κοιτάξουμε ένα προς ένα με πρώτο αυτό με τη Τενερίφη στην Ισπανία και μετά εκείνο με την Ερτζέλια στο Ισραήλ. Το Basket Champions League εξάλλου είναι ένας θεσμός που πρέπει να είσαι πάντα σε κατάσταση alert. Κάθε παιχνίδι μοιάζει με τελικό είτε είναι στη φάση των ομίλων είτε ακόμη και στη συνέχεια στη διαδικασία των play inn. Μέχρι όμως να πάμε στη Τενερίφη έχουμε μπροστά να πάμε στην Ρόδο και να παίξουμε με τον Κολοσσό».

«Το απολαμβάνω στο Περιστέρι»

Πως αισθάνεται όμως αποδεχόμενος το καλοκαίρι την πρόταση του Περιστερίου; «Πραγματικά το απολαμβάνω σε καθημερινή βάση στο Περιστέρι υπό τις οδηγίες του κόουτς (σ.σ. Βασίλης Σπανούλης) και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει». Με αυτούς να είναι: «Μέσα από την καθημερινή δουλειά να γινόμαστε καλύτεροι κάνοντας ότι μας ζητάει, και να βρίσκουμε τη χημεία μας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μία νέα ομάδα που χτίζεται. Να παίρνουμε ψυχολογία από τις νίκες μας όπους είμαστε όλι χαρούμενοι αλλά να μαθαίνουμε και από τις ήττες μας γιατί ακόμη και αυτές μπορούνε να μας βοηθήσουνε να χτίσουμε τον χαρακτήρα μας. Όσο για εμένα έχω ξεπεράσει πλέον τον μικρό τραυματισμό που είχα και με είχε αφήσει λίγο πίσω και πλέον είμαι έτοιμος να βοηθήσω και πάλι την ομάδα να φθάσει όσο ψηλότερα γίνεται».

Ο φωνακλάς Σπανούλης

Η έλευσή του στο Περιστέρι συνδυάστηκε με την πρώτη παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου του στο ξεκίνημα ουσιαστικά της προπονητικής του καριέρας. «Ήταν τιμή για εμένα που με ήθελε στην ομάδα του στην πρώτη του θητεία ως προπονητής. Είναι το αφεντικό της ομάδας μέσα στα αποδυτήρια με τη δουλειά και το ήθος του να αποτελεί οδηγό για όλους μας ώστε να φθάσουμε ακόμη και σε κάποιο τρόπαιο». Κι όσο για τη διαφορά από το να έχει τον Σπανούλη αντίπαλο μέσα στο παρκέ όπως ίσχυε μέχρι πρότινος και πλέον να βρίσκεται υπό τις οδηγίες του ο Κασελάκης δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. «Ειλικρινά το γουστάρω να παίζω για τον κόουτς Σπανούλη όπως και όλοι μας στην ομάδα. Μπορεί να είναι απαιτητικός αλλά έτσι ήταν και σαν παίκτης αλλά και σαν άνθρωπος όπως τον γνωρίζω καθημερινά όντας ένας ηγέτης. Πιστεύω μάλιστα ότι ακόμη και στον ύπνο του βλέπει τριγωνάκια και συστήματα. Είναι απαιτητικός και φωνακλάς αλλά είναι ο Σπανούλης και δίπλα του ο καθένας μας μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει. Εξάλλου έχει δείξει από την πρώτη μέρα πως είναι πιο πολύ κοντά μας στα δύσκολα παρά στα εύκολα».

Το bulling με το 10 στα 10

Καταλήγοντας πάντως ο αρχηγός του Περιστερίου φρόντισε να αποκαλύψει για το αν ο V-Span έχει βγάλει από μέσα του τον παίκτη Σπανούλη φορώντας το σακάκι του προπονητή Σπανούλη στην άκρη του πάγκου της ομάδας. «Μπορεί να μην έχει παίξει σε κάποιο οικογενειακό διπλό αλλά όταν κάνουμε ασκήσεις φροντίζει να μας κάνει bullying βάζοντας 10 στα 10», είπε χαμογελώντας ο διεθνής φόργουορντ σε ένα ξεκάθαρο δείγμα πως η τέχνη του Kill Bill παραμένει πάντα μέσα του.