Καστρίτης: «Όταν πιάσουμε το ταβάνι μας θα συμβούν καλά πράγματα»

Γιάννης Καστρίτης

i

©Intime

Καστρίτης: «Όταν πιάσουμε το ταβάνι μας θα συμβούν καλά πράγματα»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 22:32 - 27.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 27.12.2023

Ο Άρης διέλυσε στη Θεσσαλονίκη την Σλασκ με 93-71, με τον κόουτς Καστρίτη να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του στο παρκέ του «Nick Gallis Hall», όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Έλληνα κόουτς.

Ο Άρης κέρδισε 93-71 την Σλασκ Βρότσλαβ για την 13η αγωνιστική του Eurocup, σε ένα γεμάτο για άλλη μία φορά Αλεξάνδρειο και ο Γιάννης Καστρίτης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος με τη προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη

«Είμαστε χαρούμενοι για την νίκη, άσχετα από την θέση της Σλασκ, ξέραμε πως είχαν μία μεγάλη νίκη επί της Τουρκ και δύσκολες ήττες. Ξέραμε πως αν έπρεπε να κερδίσουμε, έπρεπε να παρουσιαστούμε επιθετικοί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για το πως προσέγγισαν τον αγώνα. Μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που γέμισε το γήπεδο και πάλι, μας μεταφέρουν την ενέργεια τους στον αγώνα. Καλή Χρονιά σε όλους.

Για τα στατιστικά της επίθεσης είπε: «Τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά, αλλά η ομάδα ξεκινάει από την άμυνα. Πρέπει να αντιδράσουμε υπερβολικά είτε προς το καλό είτε προς το άσχημο, όπως κάνουμε πάντα. Το σημαντικό είναι η συνέπεια. Δεν μπορώ να πω πως θα ήμαστε κάθε βράδυ έτσι, είχαμε πει πως τον Δεκέμβριο ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη υπό κανονικές συνθήκες που δεν ήταν με βάση τους τραυματίες μας. Θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα. Σημαντικό που επιστρέψουν παίκτες. Δύο μέρες πριν κάναμε προπόνηση με εννέα άτομα. Ο Χάρελ και ο Γκάλινατ δεν προπονήθηκαν λόγω της επιβάρυνσης. Ελπίζω σύντομα να είναι όλοι μαζί, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και δεν αμφιβάλω πως θα φτάσομε στο επίπεδο που θέλουμε. Μέχρι τώρα πρέπει να ήμαστε μαχητές στην άμυνα, αν έρθει κάτι καλό στην επίθεση, θα είναι το… κερασάκι.

Για το ρόστερ και το ταβάνι της ομάδας δήλωσε: «Δεν στηριζόμαστε σε 1,2,3 παίκτες. Γι αυτό έχουμε και βαθύ ρόστερ. καθημερινά όλοι δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουν να βελτιώνονται. Το ζητούμενο είναι να…πιάσουμε το ταβάνι μας. Όταν θα γίνει αυτό, τότε θα συμβούν καλά πράγματα. Όταν δεν θα το κάνουμε θα τρώμε… σφαλιάρες».