Κέβιν Ντουράντ: «Δε με ενδιαφέρει η υστεροφημία μου όπως με ένοιαζε στο παρελθόν»

Κέβιν Ντουράντ

i

photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Κέβιν Ντουράντ: «Δε με ενδιαφέρει η υστεροφημία μου όπως με ένοιαζε στο παρελθόν»

Πάνος Μαλακτάρης • 12:40 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ώριμος όσο ποτέ δείχνει να είναι ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τη συνολική πορεία του αλλά και την «κληρονομιά» που θα αφήσει στο μπάσκετ

Μετά από ένα μικρό διάστημα απουσίας από τα παρκέ λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο που τον ταλαιπώρησε, ο σούπερ σταρ των Φοίνιξ Σανς επέστρεψε λίγο πριν την ολοκλήρωση της regular season του ΝΒΑ. Η προσθήκη του ενισχύει ξανά σημαντικά την προσπάθεια των «ήλιων» να πετύχουν κάτι αξιόλογο στα φετινά playoffs. 

Mετά τη νίκη της ομάδας του, ο Κέβιν Ντουράντ προέβη σε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με την όλη παρουσία του στο χώρο του μπάσκετ και, κυρίως, αναφορικά με την υστεροφημία του. «Δε με νοιάζει η κληρονομιά που θα αφήσω. Με ένοιαζε παλιότερα. Ήθελα να χαράξω τη δική μου γραμμή στο άθλημα την οποία θα μπορούσε ο κόσμος να θυμάται, αλλά μοιάζει να έχει γίνει πολύ σημαντικό για το τίποτα. Είναι σα να εστιάζεις υπερβολικά στους άλλους. Τι έκανε αυτός, τι ο άλλος...Συγκρίσεις. Πιο παλιά με ένοιαζε όλο αυτό πολύ, σκεφτόμουν ότι θα ήμουν τελικά στο ίδιο επίπεδο με τους τοπ αθλητές του μπάσκετ, ήταν κάτι μεγάλο, σημαντικό»

Ενώ συνέχισε: «Σήμερα ειλικρινά σας το λέω, δε νοιάζομαι. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω και να παράγω, να αποδίδω καλά, να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου, μετά να πηγαίνω σπίτι και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Αυτό είναι όλο. Το 2016 πήγα στους Warriors και ο κόσμος έλεγε τα δικά του. Σε ό,τι με αφορά, ο κόσμος δε βλέπει απλά τι έχω κάνει και μένει σε αυτό. Πρέπει να προσθέτουν και τη δική τους οπτική, τη δική τους ιστορία, ώστε να με υποτιμήσουν με κάποιο τρόπο». 

Φαίνεται λοιπόν πως ο KD έχει καταφέρει και έχει περάσει στη φάση που μπορεί και τα αφήνει όλα έξω από τη σφαίρα αποδοχής του, εστιάζοντας σε όσα πραγματικά μετρούν. Στον εαυτό του και την οικογένειά του. Ο κόσμος εξάλλου πάντα έλεγε και πάντα θα βρίσκει κάτι να πει οπότε αν μπορούμε, αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι, πόσο μάλλον επαγγελματίες αθλητές με τόσα μάτια στραμμένα επάνω τους.