Οι Μπακς έπαθαν… αμνησία και οι Σέλτικς τους έριξαν «σαραντάρα» στο Μιλγουόκι (vids)

Οι Μπακς έπαθαν… αμνησία και οι Σέλτικς τους έριξαν «σαραντάρα» στο Μιλγουόκι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 05:58 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:04 - 31.03.2023

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εφιαλτικά άστοχος (24 πόντοι με 11/27 σουτ), την ώρα που ο Τζέισον Τέιτουμ σάρωνε (40 πόντους με 8/10 τρίποντα) και ο Τζέισον Μπράουν τον συμπλήρωνε (30 πόντοι) για να νικήσουν οι Μπόστον Σέλτικς στην έδρα των Μπακς με το εντυπωσιακό, βαρύ και ασήκωτο 140-99.

Ήταν η βραδιά που όλα τα προγνωστικά μοντέλα, οι παραδόσεις και τα στατιστικά, η αύρα και η ψυχολογία δεν προέβλεπε σε καμία περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη. Η ζωή όμως, ήταν πιο… σκληρή για τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ως πρώτοι της Ανατολής φιλοξένησαν στο Fisevr Forum τους δεύτερους της περιφέρειας, Μπόστον Σέλτικς και στο παρκέ φάνηκε σαν τα ανίψια να παίξουν μπάσκετ με τους θείους. 

Οι Κέλτες ήταν καταιγιστικοί, ο Τζέισον Τέιτουμ ευστοχούσε από παντού και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με το εμφατικό και εντυπωσιακό 140-99

Ο 25χρονος σούπερ σταρ  είχε 40 πόντους με 8/10 τρίποντα, ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 30 και η Βοστώνη κυριάρχισε σε όλες τις περιόδους. Προηγήθηκε ακόμα και με 30 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το φωτεινό ταμπλό να γράφει 75-47 και καμία πορεία και καμία μοίρα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. 

Ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 24 πόντους, αλλά 11/27 σουτ εκ των οποίων 0/5 τρίποντα, ενώ δεν επηρέασε το παιχνίδι σε άλλα επίπεδα. Είχε μόλις 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ όταν οι Μπακς είδαν ότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο τους προτίμησαν να μην πιέσουν τις μηχανές. 

Ο Greek Freak έμεινε στο παρκέ για 25 λεπτά, ο Κρις Μίντλετον ήταν ο δεύτερος σκόρερ με 13 πόντους σε 20 λεπτά, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ αν και προερχόταν από το ματς της ζωής του και το ρεκόρ καριέρας με 51 πόντους κόντρα στους Πέισερς ήταν σαν να είχε ξεχάσει το μπάσκετ. Τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους, είχε 4 ασίστ και τρία λάθη σε 24 λεπτά. 

Όπως και να έχει, απομένουν πέντε παιχνίδια για τους Μιλγουοκι Μπακς που παρά την ήττα συνεχίζουν να ελέγχουν την περιφέρεια και να… κάθονται στη Νο 1 θέση. Εχουν ρεκόρ 55-22, την ώρα που οι Σέλτικς βελτίωσαν την επίδοσή τους σε 53-24 και θα επιτεθούν μέχρι τέλους για να απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά η κατάσταση δεν είναι στα χέρια τους.