Ιστορική βραδιά για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στη νίκη των Κλίπερς επί των Γκρίζλις

Ράσελ Ουέστμπρουκ

i

© Justin Ford/Getty Images

Ιστορική βραδιά για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στη νίκη των Κλίπερς επί των Γκρίζλις

Πάνος Μαλακτάρης • 13:58 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πέτυχε μια μοναδική επίδοση στη χθεσινή αναμέτρηση των Λος Άντζελες Κλίπερς στο Μέμφις απέναντι στους Γκρίζλις

Απών ο Kawhi, απών και ο Paul George. Δύσκολο βράδυ αναμενόταν στο Μέμφις για τους Καλιφορνέζους, ωστόσο ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είπε να θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό, θυμίζοντας παράλληλα και σε εμάς και στους αμφισβητίες του τον παλιό καλό παίκτη που τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες. 

Τι κατάφερε ο 'brodie'; Να σημειώσει 36 πόντους, να μοιράσει 10 ασίστ και να μαζέψει 4 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Το συνολικό ρεκόρ των Κλίπερς ανέβηκε στο 41-36, 3 μόλις παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ. Είπαμε όμως πως ήταν και ιστορική. Εξηγούμε λοιπόν: Ο Ουέστμπρουκ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του franchise (σ.σ. των Κλίπερς) ο οποίος ολοκληρώνει ένα παιχνίδι με τουλάχιστον 35 πόντους, 10 ασίστ και 2 μπλοκ. 

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι ήταν σε εκπληκτική βραδιά, πετυχαίνοντας και τα 5 πρώτα τρίποντα που επιχείρησε. Παράλληλα, κυνηγούσε παντού στην άμυνα τον Τζα Μοράντ. Κι αν η απουσία του PG13 ήταν γνωστή, ο τραυματισμός λίγο πριν το τζάμπολ του Kawhi Leonard έκανε τον Ουέστμπρουκ να βγει μπροστά αναλαμβάνοντας το ρόλο του ηγέτη, έναν ρόλο τον οποίο τόσες και τόσες φορές είχε με επιτυχία αναλάβει άλλωστε στο παρελθόν. 

Δεν έλειψε και λίγο «πατροπαράδοτο» trash talking κόντρα στον Dillion Brooks φωνάζοντάς του 'go home', ακόμα ένα σημάδι του πόσο ανεβασμένος ένιωθε τα ξημερώματα (30/3) ο Ρας.