O Kέντρικ Ναν, που... συνδέεται με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο στόχαστρο των Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Κέντρικ Ναν

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

O Kέντρικ Ναν, που... συνδέεται με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο στόχαστρο των Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:43 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 29.07.2023

Οι Μιλγουόκι Μπακς ψάχνουν να γεμίσουν την περιφερειακή τους γραμμή και η περίπτωση Κέντρικ Ναν του απασχολεί ιδιαιτέρως, την ίδια ώρα που ο παίκτης φαίνεται πως έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και πρόκειται για μία περίπτωση που δεν περνάει απαρατήρητη.

Ένα σύνολο παικτών που το ταλέντο τους ανήκει στον κόσμο και στη σφαίρα του ΝΒΑ, αλλά που οι μετοχές τους δεν βρίσκονται δα και στα πάνω τους, προσπαθούν να βρουν ένα συμβόλαιο και παράλληλα σκέφτονται (αρκετοί εξ αυτών) το... παράθυρο της Ευρώπης. Κάποιοι ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα τους. 

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται ο Κέντρικ Ναν, ένας κόμπο γκαρντ, o οποίος ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα -αν και δεν είχε... λάμψη όταν εμφανίστηκε στη λίγκα το 2019- και τις τελευταίες μέρες έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται σοβαρά για τον παίκτη, έχουν ήδη μιλήσει με τον εκπρόσωπό και περιμένουν την απόφασή του για το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να παίξει στην Ευρώπη. 

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο αθλητής έχει ανοιχτά τα... αυτιά του, αλλά κατά πρώτο λόγο ψάχνει να βρει μία θέση στο ΝΒΑ και εσχάτως φαίνεται πως οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον έχουν τοποθετήσει ψηλά στη λίστα τους. 

Στην πραγματικότητα, τα Ελάφια αναζητούν ενίσχυση στις θέσεις των γκαρντ, εκεί που ως... προϊστάμενος δεσπόζει ο Τζρου Χόλιντεϊ, δίπλα του βρίσκεται ο Γκρέισον Άλεν και πίσω τους ο Μάικ Μπίσλεϊ. Από εκεί και πέρα υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο νεαρός Έι Τζέι Γκριν και οι rookies Αντρέ Τζάκσον, Κρις Λίβινγκστον, αλλά η παρουσία των τριών ελάχιστα θα επηρεάσει το rotation ή θα επηρεαστεί από αυτό.  

Στα 27 του χρόνια ο Ναν δεν έχει αγωνιστεί έξω από τις ΗΠΑ και αν έχει την επιλογή δεν θα το κάνει -τουλάχιστον προς το παρόν. Αν όχι, τότε ο Ολυμπιακός ή μία ομάδα στο επίπεδο της Euroleague μόνο καλό μπορεί να του κάνει και αυτός έχει το ταλέντο για να ανταποδώσει. 

Το βιογραφικό του μέχρι στιγμής εμπλουτίστηκε με μία σπουδαία rookie σεζόν το 2019-20 με τους Μαϊάμι Χιτ που παραλίγο να του δώσει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου! Έφθασε μέχρι την τρίτη θέση της ψηφοφορίας, με τον Τζα Μοράντ των Μέμφις Γκρίζλις και τον Ζάιον Ουίλιαμσον των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, να είναι οι μόνοι καλύτεροι από αυτόν. Τότε είχε 15,3 πόντους και 3,3 ασίστ με τις Φλόγες μόνο που η πορεία του απέκτησε μία γνησίως φθίνουσα πορεία. 

Ο μυστήριος τραυματισμός και η... πτώση

Έπαιξε άλλη μία χρονιά στο ίδιο επίπεδο (14,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ) και το καλοκαίρι του 2021 πήγε στο Λ.Α. για να αναλάβει μέχρι και ρόλο βασικού στην ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, που αναζητούσε άλλο ένα δακτυλίδι. 

Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 όμως, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό, ενώ στο μεσοδιάστημα δημιουργήθηκαν αρκετά ερωτηματικά με τον τραυματισμό του, ο οποίος αποτέλεσε ένα μυστήριο: Κάθε εβδομάδα η ενημέρωση αφορούσε ότι σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και τελικά δεν το έκανε ποτέ! 

Οι Λιμνάνθρωποι του έδωσαν άλλη μία ευκαιρία την επόμενη σεζόν, αυτός δεν ανταποκρίθηκε (6,7 πόντοι, 0,9 ασίστ) και ακολούθως τον έστειλαν στην Ουάσινγκτον. Ούτε εκεί μπόρεσε να διακριθεί ιδιαιτέρως, αλλά με 14 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα είχε 7,5 πόντους με 39,2% στο τρίποντο, 1,7 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ. 

Πως ο Μαρκ Κούμπαν... αποφυλάκισε τον πατέρα του πρώην παίκτη των Μάβερικς (vid)
NBA

09:01 - 29.07.2023

Πως ο Μαρκ Κούμπαν... αποφυλάκισε τον πατέρα του πρώην παίκτη των Μάβερικς (vid)

Όταν ο πατέρας του Ντόριαν Φίνι-Σμιθ μπήκε στη φυλακή κατηγορούμενος για φόνο το 1995, ο τέως φόργουορντ των Μάβερικς και νυν των Νετς ήταν 2 ετών. Τώρα, σχεδόν 30 χρόνια μετά και με την αμέριστη βοήθεια του ιδιοκτήτη των Καουμπόηδων, Μαρκ Κιούμπαν, ο Έλμπερτ Σμιθ Τζούνιορ είναι ελεύθερος!

Πλέον, δεν λογίζεται ως πρώτη επιλογή κανενός, ούτε ως δεύτερη, αλλά οι Μπακς θεωρούν πως ως... τρίτος γκαρντ αποτελεί σημαντική αναβάθμιση γι' αυτούς, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίσει αν του αρκεί ένας τέτοιος ρόλος ή αν θα ήθελε να πειραματιστεί στην Ευρώπη.