Δεν αστοχεί με τίποτα - Στις πόσες σερί εύστοχες βολές έχει φτάσει ο Κέντρικ Ναν

Κέντρικ Ναν

Δεν αστοχεί με τίποτα - Στις πόσες σερί εύστοχες βολές έχει φτάσει ο Κέντρικ Ναν

Χρήστος Τσάλτας 11:06 - 29.01.2024

Όταν πηγαίνει στη γραμμή των βολών, είναι λίρα εκατό. Ο Κέντρικ Ναν συνεχίζει να είναι άκρως αποτελεσματικός με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί.

Από την πρώτη στιγμή που ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε δικό του τον Κέντρικ Ναν, ήξερε ότι έβαζε στη μηχανή του έναν σκόρερ πρώτης γραμμής, έναν παίκτη με πολύ καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να «νικήσει» κάθε αντίπαλη άμυνα.

Αυτό έχει φανεί από τις πρώτες μέρες του στην χώρα μας, με την «πράσινη» φανέλα, τόσο στην Stoiximan Basket League, όσο και στην Euroleague. O πρώην άσος των Χιτ, των Λέικερς και των Ουίζαρντς φέτος κάνει εξαιρετικά πράγματα και ηγείται του «τριφυλλιού», στον δρόμο για επιστροφή στην ελίτ, αλλά και στις κατακτήσεις τίτλων.

Στην Euroleague μάλιστα μετράει 13,5 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας 46,7% στα δίποντα στα 17 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση. Το πιο εντυπωσιακό όμως απ' όλα είναι η συνέπεια και η σταθερότητα που βγάζει από τη γραμμή των βολών.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό της Περιβόλας, μέτρησε 13 πόντους με 4/7 σουτ σε 19:52 που έμεινε στο παρκέ. Την ίδια ώρα που από τη γραμμή μέτρησε 4/4 βολές, συνεχίζοντας ένα εντυπωσιακό σερί.

Πιο συγκεκριμένα, σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ναν μετράει 16/16 εύστοχες βολές, την ώρα που στην Euroleague έχει σουτάρει περισσότερες και όλες κατέληξαν στον στόχο. Για την ακρίβεια, μετράει 38/38 εύστοχες ελεύθερες βολές, με το σερί σε όλες τις διοργανώσεις να φτάνει 54/54 βολές σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το σερί του να συνεχίζεται και με τον ρυθμό που αγωνίζεται είναι κάτι παραπάνω από ορατό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.