Κι όμως το Παλαιστίνη - Κατάρ είχε άκρως ελληνικό ενδιαφέρον! (vid)

Μανουσέλης - Διαμαντάκος

Κι όμως το Παλαιστίνη - Κατάρ είχε άκρως ελληνικό ενδιαφέρον! (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:37 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 22.02.2023

To Κατάρ του κόουτς Μάνου Μανουσέλη νίκησε οριακά με 60-57 την Παλαιστίνη του Γιάννη Διαμαντάκου σε αγώνα για τα προκριματικά του Πανασιατικού του 2025 που διεξάγονται στην Ντόχα. Μία... παράδοξη συνάντηση δύο Ελλήνων προπονητών στη Μέση Ανατολή.

Το Κατάρ επικράτησε της Παλαιστίνης με 60-57 για τα προπροκριματικά του Πανασιατικού του 2025, που διεξάχονται στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ. Αυτή είναι η αγωνιστική ουσία, αλλά το ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο αγώνα δεν σταματά εδώ. Διότι, η αναμέτρηση αυτή διαθέτει και έξτρα πληροφορίες και μεγάρο ενδιαφέρον όσον αφορά στην ελληνική της υπόσταση. Πως προκύπτει αυτή; 

Δύο Έλληνες κόουτς κάθονται στους πάγκους των δύο εθνικών ομάδων των χωρων της Μέσης Ανατολής. Ο γηπεδούχος Γιάννης Διαμαντάκος, ο οποίος προσφάτως ανέλαβε την ομάδα της Παλαιστίνης  και ο Μάνος Μανουσέλης, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του Κατάρ από τα τέλη του 2021.

Γιάννης Διαμαντάκος: «Η Παλαιστίνη είναι μία εμπειρία, με πολλές… εμπειρίες»
REST OF THE WORLD

08:00 - 02.02.2023

Γιάννης Διαμαντάκος: «Η Παλαιστίνη είναι μία εμπειρία, με πολλές… εμπειρίες»

Ζει και εργάζεται στη Βηθλεέμ. Είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Παλαιστίνης και η φιλοσοφία του στο μπάσκετ περιλαμβάνει κανόνες και συστήματα, όχι όμως σύνορα! Ο Γιάννης Διαμαντάκος αφηγείται στο Sportal τις «περιπέτειές» του στην Ανατολική Μεσόγειο...

Οι δύο τους λοιπόν, βρέθηκαν αντιμέτωποι την Τρίτη (21/2) για πρώτη φορά, σε αγώνα για τον δεύτερο γύρο των Προκριματικών που οδηγεί στο Πανασιατικό πρωτάθλημα του 2025 και ο κόουτς Μανουσέλης κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς 28'' πριν το τέλος το ματς ήταν ισόπαλο (56-56), δύο ελεύθερες βολές και ένα λάθος έδωσαν τη νίκη στο Κατάρ με τις δύο χώρες πλέον να έχουν από τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.  

Την Τετάρτη (22/2) η Παλαιστίνη αντιμετωπίζει για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Πανασιατικού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (15.30 ώρα Ελλάδας) και μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα από το κανάλι της FIBA στο youtube. Το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση του Κατάρ με το Κουβέιτ (18:00). 

Tags: