Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει με... Λάσο τον Γιασικεβίτσιους
i

Λάσο με Γιασικεβίτσιους / © acb photo

Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει με... Λάσο τον Γιασικεβίτσιους

Πάρης Τσελεπίδης • 19:08 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του Χρήστου Σερέλη τον διάδοχο του Ντέγιαν Ράντονιτς και ψάχνει τον προπονητή της επόμενης χρονιάς με το μόνο σίγουρο να είναι πως θα είναι ξένος. Ο Πάμπλο Λάσο ή ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν λίγο πολύ δεδομένο ότι δεν θα έβγαζε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού. Όπως και έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (20/2) και λίγες ώρες μετά υπήρξε το τηλεφώνημα στον Χρήστο Σερέλη ώστε να αποτελέσει τον διάδοχό του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αλλά και εκ των συνεργατών αυτού που θα επιλεγεί με μεγαλύτερη ηρεμία σε βάθος χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός θα είναι ξένος με όλα να δείχνουνε πως οι βασικοί υποψήφιοι είναι δύο. Ο Πάμπλο Λάσο και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ποιος όμως θα είναι ο νικητής της κούρσας; Η απάντηση αναμένεται να δοθεί το καλοκαίρι.

Ο Χρήστος Σερέλης αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:38 - 21.02.2023

Ο Χρήστος Σερέλης αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι!

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Χρήστο Σερέλη για αντικαταστάτη του Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος ετοιμάζεται να... επιστρέψει στους «πράσινους» ως head coach και να αναλάβει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο Λάσο φέρεται αυτή τη στιγμή να έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον Γιασικεβίτσιους γιατί πολύ απλά είναι ελεύθερος. Γιατί λόγω του προβλήματος που είχε στην καρδιά του είχε αποχώρησε από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Την ίδια ώρα ο Λιθουανός τεχνικός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με την Μπαρτσελόνα. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν μπορεί να μιλήσει με κάποια ομάδα. Ωστόσο τη στιγμή αυτή ο Σάρας φαίνεται πως δύσκολα θα παραμείνει στους Καταλανούς και διάδοχός του πιθανότατα να αποτελέσει ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού και νυν της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Οι επόμενοι μήνες και πολύ περισσότερο το προσεχές καλοκαίρι του 2023 είναι σίγουρο πως αναμένεται να δρομολογήσουνε εξελίξεις όσον αφορά καίριους πάγκους των ομάδων της Euroleague. Όχι μόνο του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνα. Κάτι ανάλογο ισχύει και με αυτόν της Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Όντεντ Κάτας αλλά και της Αρμάνι Μιλάνο στην άκρη του πάγκου της οποίας βρίσκεται ο Ετόρε Μεσίνα. Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και άλλες αλλαγές.

Εξάλλου, μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει... μέλλον. Πολύ απλά γιατί η φετινή διοργάνωση έχει ακόμη δρόμο τόσο για τις εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής της διάρκειας, όσο και των playoffs που θα ακολουθήσουνε στον δρόμο προς το Final Four του Κάουνας. Ούτως ή άλλως, ακόμη και το συμβόλαιο του Εργκίν Αταμάν με την Αναντολού Εφές φθάνει στο τέλος του αλλά όλα δείχνουνε πως το δικό του θα ανανεωθεί.

Όσον αφορά τον Λάσο η φημολογία περί του ότι αποτελεί τη Νο1 επιλογή της διοίκησης του Παναθηναϊκού καλά κρατεί. Είναι όμως; Ο χρόνος και μόνο αυτός θα το δείξει και θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει. Ο Λάσο μετά από 11 χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης (2011-2022) και έναν σχεδόν χρόνο εκτός δράσης δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Κάτι που φάνηκε από το ότι είναι στην αγορά λέγοντας όχι στην πρόταση της Ομοσπονδίας Ισραήλ να αναλάβει την Εθνική ομάδα της χώρας κάνοντας ξεκάθαρο πως θέλει να αφοσιωθεί μόνο σε έναν σύλλογο και μάλιστα επιπέδου Euroleague. Σε ποιον όμως;

Εκτός του Παναθηναϊκού που το όνομα του Λάσο βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα για την άκρη του πάγκου του της επόμενης χρονιάς - ή ακόμη και διετίας - τη στιγμή αυτή υπάρχει και μία ακόμη ομάδα της Euroleague που τον έχει προσεγγίσει. Πιθανότατα είτε η Μακάμπι Τελ Αβίβ - παρά το ότι ο Ισπανός τεχνικός αρνήθηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας της χώρας για την Εθνική Ισραήλ - είτε η Αρμάνι Μιλάνο. Πιθανότατα όμως είναι η ιταλική ομάδα.

Ομοσπονδία Ισραήλ: «Ο Λάσο εξετάζει προτάσεις από ομάδες της Euroleague»
REST OF THE WORLD

18:46 - 21.02.2023

Ομοσπονδία Ισραήλ: «Ο Λάσο εξετάζει προτάσεις από ομάδες της Euroleague»

Ο Πάμπλο Λάσο είναι προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να αναλάβει την ομάδα από το καλοκαίρι και σημερινή ανακοίνωση από την Ομοσπονδία του Ισραήλ αναφέρει ότι ο πρώην προπονητής της Ρεάλ εξετάζει προτάσεις από ομάδες της Euroleague.

Και για τον Παναθηναϊκό όμως ο Λάσο δεν είναι ο μοναδικός προπονητής που εξετάζει. Ο Γιασικεβίτσιους είναι επίσης μεταξύ των υποψηφίων με δεδομένο ότι δεν θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα μετά το καλοκαίρι και έχει και δύο βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον πρώην τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτον ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα το τι εστί Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ τόσο ως δις παίκτης του (2007-2010 και 2011-2012) όσο και ως αντίπαλός του. Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (2008, 2009 και 2010) και τρία Κύπελλα Ελλάδος (2008, 2009, 2012) αλλά και μία Euroleague το 2009. Και δεύτερον έχει μεγαλύτερη αύρα προς τον κόσμο των πρασίνων αφού με το πάθος του αγαπήθηκε.

Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στη μέχρι στιγμής προπονητική του καριέρα ο Σάρας στους δύο πάγκους των ομάδων όπου έχει βρεθεί είχε υπάρξει παίκτης τους. Τόσο στην Ζαλγκίρις Κάουνας όποτε το 2014 τελείωσε την καριέρα του και ξεκίνησε από βοηθός για μία διετία για να γίνει πρώτος της για μία τετραετία (2016-2020) όσο και στην Μπαρτσελόνα. Οπότε δεν αποκλείεται να είναι μία λογική που θα θέλει να ακολουθήσει και στην επόμενη ομάδα του μετά από τους Καταλανούς με τον Παναθηναϊκό να είναι σε αυτήν.

Κι αν ο προπονητής της επόμενης χρονιάς ή ακόμη και της επόμενης διετίας για τον Παναθηναϊκό παραμένει άγνωστο το ποιος θα είναι παρά μόνο ότι θα είναι ξένος και όχι Έλληνας το μόνο σίγουρο είναι ένα. Πως στο τεχνικό του τιμ θα βρίσκονται οι Χρήστος Σερέλης ως επιλογή της διοίκησης να είναι πρώτος - σίγουρα - μέχρι το καλοκαίρι και ακολούθως να παραμείνει όπως και ο Βασίλης Σίμτσακ. Κάτι που επίσης δείχνει να ταιριάζει περισσότερο με τον Γιασικεβίτσιους παρά με τον Λάσο. Για να δούμε...

Τέλος αν Λάσο και Γιασικεβίτσιους δείχνουνε να μάχονται τη στιγμή αυτή για το ποιος θα κληθεί να μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό και να τον κάνει εκ νέου διεκδικητή τίτλων στην Ελλάδα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του τον Ολυμπιακό αλλά και πρωταγωνιστή στην Euroleague υπάρχει κι ένα αουτσάιντερ. Ο Κροάτης Βέλιμιρ Περάσοβιτς της ρωσικής Ούνιξ Καζάν το όνομα του οποίου έχει ακουστεί με τη σειρά του αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα όσο ακόμη ο Ράντονιτς βρισκόταν ακόμη στην άκρη του πάγκου.