Σερέλης στο Sportal: «Να καθιερωθεί το Final 8, υπάρχει φαβορί για το κύπελλο»
i

© Intime

Σερέλης στο Sportal: «Να καθιερωθεί το Final 8, υπάρχει φαβορί για το κύπελλο»

Νίκος Καλαμπάκας 09:22 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 16.02.2023

Ο προπονητής του Λαυρίου μίλησε στο Sportal για τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ ξεκινάει σήμερα, 16/2.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του Final 8 του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ έχει ξεκινήσει και το Sportal μίλησε με τον προπονητή του Λαυρίου, Χρήστου Σερέλη για τα όσα πρόκειται να δούμε τις επόμενες τέσσερις ημέρες από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Άρη, Κολοσσό Ρόδου και Πανιώνιο. 

Το ελληνικό μπάσκετ φοράει τα γιορτινά του αφού για πρώτη φορά φέτος, η χώρα μας θα διοργανώσει ένα Final 8 προκειμένου να αναδειχθεί ο Κυπελλούχος Ελλάδας. Μια διοργάνωση που στο εξωτερικό είναι θεσμός, ωστόσο στην Ελλάδα διοργανώνεται για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, αφού υπήρχαν φόβοι επεισοδίων και τα προηγούμενα χρόνια είδαμε μέχρι και Final 4 κεκλεισμένων των θυρών.

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης τονίζει ότι ήρθε ο καιρός η χώρα μας να αρχίσει να λειτουργεί όπως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και το Final 8 να γίνει θεσμός, ενώ παράλληλα ευχήθηκε να μην υπάρξουν ακρότητες ώστε στο μέλλον να μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ και όχι με εξωαγωνιστικά θέματα που μόνο κακό κάνουν στον αθλητισμό

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο κόουτς του Λαυρίου, στον Νίκο Καλαμπάκα και το Sportal: 

Κύριε Σερέλη, καλησπέρα. Final 8 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι σκέψεις σας για τη διοργάνωση; 

«Νομίζω ότι το Final 8 θα είναι αρκετά ενδιαφέρον για τους φιλάθλους και για όλο τον κόσμο. Ο θεσμός πρέπει να πετύχει και έπρεπε να γίνει, διότι είναι κάτι πολύ όμορφο. Το βλέπουμε σε όλες τις άλλες χώρες και είναι όμορφο να έχουμε μια τετραήμερη γιορτή του μπάσκετ».

Υπάρχει φαβορί; Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι σε φοβερή φόρμα. Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός θα δείξει άλλο πρόσωπο;

Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Το μπάσκετ που παίζει φέτος είναι πολύ καλό και το δείχνει σε όλη την Ευρώπη.  Αν περάσουν όμως στα ημιτελικά και αυτός και ο Παναθηναϊκός, το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο, ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να έχει τον τίτλο του φαβορί, όμως τα ντέρμπι είναι παιχνίδια με μεγάλη αντιπαλότητα και πάντα ο Παναθηναϊκός είναι επικίνδυνος.

Άργησε λίγο η Ελλάδα να διοργανώσει Final 8 όπως γίνεται και έξω; 

Είναι καιρός για την Ελλάδα γενικότερα να ξεκινήσουν να μην υπάρχουν ακρότητες και βιαιότητες στον φίλαθλο κόσμο διότι έτσι δεν καταφέρνουμε να χαρούμε αυτό για το οποίο ξεκινάμε όλοι, δηλαδή το ίδιο το άθλημα και τη χαρά του παιχνίδιου. Όσο κι αν είναι επαγγελματικές οι ομάδες και θέλουν τρόπαια και νίκες, τα παιχνίδια γίνονται για να τα βλέπει ο κόσμος. Αν είναι να διεξάγονται αγώνες σε άδειες εξέδρες ή με το 10% της χωριτηκλότητας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνεται όλη η ιστορία.

Η ευχή σας για τη διοργάνωση; 

Εύχομαι για το κύπελλο να δούμε ανταγωνιστκά παιχνίδια. Να δούμε έναν ημιτελικό αμφίρροπο αν περάσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, χωρίς ακρότητες από τους οπαδούς των ομάδων. Να καθιερωθεί ο θεσμός και να αρχίσουμε να βλέπουμε επιτέλους τον αθλητισμόι όλοι σαν γιορτή.

Το Λαύριο φέτος δεν θα διεκδικήσει το κύπελλο, όμως είδαμε ότι έκανε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Μπορεί να είναι μια νέα αρχή αυτό για την ομάδα; Είδαμε επίσης και την Καρδίτσα να παίρνει σημαντική νίκη επί του Περιστερίου. Θωρείτε ότι το ελληνικό μπάσκετ ανεβαίνει; 

Φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και οι ομάδες που βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις προσπαθούμε πραγματικά να πάρουμε τη νίκη, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Η Καρδίτσα π.χ. βελτιώθηκε και έφερε παίκτες καλούς και έμπειρους οπότε πλέον μπορεί να παίζει στην έδρα του με καλούς αντιπάλους και να είναι ανταγωνιστικό. Δεν είναι έκπληξη. Εμείς νομίζουμε ότι εδώ και δύο μήνες δείξαμε ότι αξίζουμε παραπάνω πράγματα φέτος. Με την ΑΕΚ εκμεταλλευτήκαμε ότι ήταν σε κακή βραδιά και χτυπήσαμε το παιχνίδι. Ήταν ένα καλό ματς.

Είναι για την ομάδα σας μια μεταβατική σεζόν αυτή που διανύουμε; 

«Όχι δεν μπορώ να την πω έτσι. Για εμάς που είμαστε μέσα στην ομάδα είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Κάνουμε νέες ομάδες με νέους παίκτες και υπάρχουν ρίσκα. Φέτος πιεστήκαμε λίγο βαθμολογικά, οι επιλογές μας δεν ήταν πολύ καλά, έχουμε λίγη πίεση αλλά κάνουμε τα πάντα για την παραμονή. Τον τελευταίο καιρό είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας, αφού έχουμε κάνει πολύ καλά ματς».

Tags: