Όλα για όλα ο Παναθηναϊκός για Λάσο ενόψει καλοκαιριού

Πάμπλο Λάσο

i

© Ιntime

Όλα για όλα ο Παναθηναϊκός για Λάσο ενόψει καλοκαιριού

Sportal newsroom 13:13 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 21.02.2023

Ο Πάμπλο Λάσο είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο top επίπεδο της Euroleague και στην κορυφή της Ελλάδας.

Αλυσιδωτές οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά το Final 8 του Κυπέλλου που έγινε στο Ηράκλειο. Η αποτυχία του τριφυλλιού να διεκδικήσει το τρόπαιο και η νέα ήττα από τον Ολυμπιακό αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα του Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο. Ο Μαυροβούνιος δεν μπορούσε να... σταθεί άλλο στο τριφύλλι, που από χθες έλυσε τη συνεργασία μαζί του και προχωρά στην επόμενή του μέρα.

Ποια θα είναι αυτή; Πρώτη λύση μέχρι το καλοκαίρι. Ακούει στο όνομα Χρήστος Σερέλης, όπως έχετε πληροφορηθεί εδώ και μερικές ώρες. Βρισκόταν στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού μέχρι μερικούς μήνες πριν, αποχώρησε για να αναλάβει το Λαύριο, επιστρέφει με στόχο να διεκδικήσει τον τελευταίο στόχο της σεζόν: το πρωτάθλημα Ελλάδος. Λύση μερικών μηνών, μιας και από το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να τραβήξει μια γραμμή, να αφήσει στο παρελθόν τη φετινή χρονιά και να χτίσει από την αρχή. Με προπονητή αυτή τη φορά από το πάνω ράφι.

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Ο σπουδαίος Πάμπλο Λάσο. Εκεί κάνει... focus ο Παναθηναϊκός. Θέλει να εκμηδενίσει το ρίσκο για την επόμενη μέρα του, θέλει να βρει έναν προπονητή που θα στηριχτεί για τα επόμενα χρόνια και ο οποίος θα είναι ικανός να τον επαναφέρει όχι μόνο στην κορυφή της Ελλάδας, αλλά και σε Final 4 της Euroleague. Και ο Λάσο, αν μη τι άλλο, είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Και ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους με τόσο σημαντικό όνομα.

Αλλαγές σε όλο το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκου, φεύγουν Βόβορας και Γιαπλές
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:45 - 21.02.2023

Αλλαγές σε όλο το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκου, φεύγουν Βόβορας και Γιαπλές

Λίγο πριν ανακοινωθεί ο Χρήστος Σερέλης ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βόβορας θα κάτσει στον πάγκο για τελευταία φορά στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ ο Θανάσης Γιαπλές αποτελεί ήδη παρελθόν.

Ο Πάμπλο Λάσο είναι συλλέκτης τίτλων. Έχει πάρει δύο φορές τη Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2015, 2018) και ισάριθμες αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς. Έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, έξι φορές το Κύπελλο και έξι φορές το Σούπερ Καπ. Έχει αναδεχτεί πέντε φορές κορυφαίος προπονητής στην ισπανική Λίγκα και αποτελεί έναν... θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Που βρίσκεται η υπόθεση; Αυτή τη στιγμή σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αλλά είναι ξεκάθαρο και προκύπτει απ' όλες τις πηγές ότι ο Παναθηναϊκός αυτόν έχει βάλει στην κορυφή της λίστας του. Και θα κάνει τα πάντα για να τον πείσει να δεχτεί την πρότασή του και να έρθει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τα ηνία του Παναθηναϊκού.

Ο Λάσο μετά την περιπέτεια της υγείας του και την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους, κάτι που γνωρίζουν καλά στον Παναθηναϊκό και γι' αυτό ήδη έχουν κάνει επαφές μαζί του. Σίγουρα όμως δε θα... παίζουν μόνοι τους, αφού είναι πολλές οι ομάδες του top επιπέδου της Ευρώπης που θα ήθελαν μια συνεργασία μαζί του. Για την ώρα οι πράσινοι θα πορευτούν με τον Χρήστο Σερέλη, αλλά δεν αποκλείεται η συμφωνία με τον επόμενο προπονητή να κλείσει νωρίτερα από το καλοκαίρι προκειμένου να γίνει και πιο εύκολα ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη σεζόν.