Έβανς: «Σίγουρα θα εκπροσωπούσα την Εθνική Λιθουανίας»

Κίναν Έβανς

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Έβανς: «Σίγουρα θα εκπροσωπούσα την Εθνική Λιθουανίας»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 12:17 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 14.03.2024

Ο ηγέτης της Ζαλγκίρις, Κίναν Έβανς, μίλησε για την Εθνική ομάδα της Λιθουανίας και δήλωσε πως αν του δωθεί η ευκαιρία θα την εκπροσωπήσει.

Ο Κίναν Έβανς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Euroleague την φετινή σεζόν. Ο αμερικανός γκαρντ είναι ο ηγέτης της Ζαλγκίρις και έχει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της λιθουανικής ομάδας έως τώρα, έχοντας 17,2 πόντους σε 27 περίπου λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι και είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας. Παράλληλα, έχει 4 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ και 19 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) σε κάθε παιχνίδι.

Ο 27χρονος άσσος της Ζαλγκίρις μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την πρόκληση που θα ήθελε να δοκιμάσει σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

Οι δηλώσεις του Κίναν Έβανς:

«Νομίζω πως σίγουρα θα εκπροσωπούσα την Εθνική Λιθουανίας. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για μένα. Είναι κάτι που δεν έχω κάνει ξανά. Επίσης λατρεύω ότι η Λιθουανία έχει μόνο Λιθουανούς παίκτες στο ρόστερ της. Αγαπούν τη χώρα τους και θέλουν να δείξουν το μπασκετικό υπόβαθρο που υπάρχει. Αν μου δινόταν πάντως η ευκαιρία, ξεκάθαρα θα το έκανα».

Ολυμπιακός ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Στηρίξτε αποκλειστικά με δύναμη της φωνή σας, μην απαντήσετε  σε κανενός είδους πρόκληση»
EUROLEAGUE

10:17 - 14.03.2024

Ολυμπιακός ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Στηρίξτε αποκλειστικά με δύναμη της φωνή σας, μην απαντήσετε σε κανενός είδους πρόκληση»

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός εφιστά την προσοχή των φιλάθλων που θα βρεθούν απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να δουν από κοντά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/3, 19:45) για την 29η αγωνιστική της EuroLeague.

Η Ζαλγκίρις βρίσκεται στην 15η θέση της Euroleague με ρεκόρ 11-17 και απέχει δύο νίκες αυτή τη στιγμή από την 10η θέση που θα της δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο play in τουρνουά. Για την 29η αγωνιστική της Euroleague, αγωνίζεται στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν (15/3, 21:30) σε μία δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση, στην οποία οι Λιθουανοί χρειάζονται την νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της δεκάδας.

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης