Κλαβέρ στο Sportal: «Βρήκε χημεία ο Παναθηναϊκός»

Κλαβέρ στο Sportal: «Βρήκε χημεία ο Παναθηναϊκός»

Πάρης Τσελεπίδης • 18:35 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει στην Βαλένθια να συνεχίσει το φετινό του αήττητο στην Euroleague κόντρα στην ομάδα του Άλεξ Μούμπρου με τον Βίκτορ Κλαβέρ μιλώντας στο Sportal να στέκεται στην επιστροφή του Ντέρικ Ουίλιαμς.

Ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών στη φετινή Euroleague που ξεκίνησε στην προηγούμενη διαβολοβδομάδα με δύο στα δύο στο ΟΑΚΑ. Πλέον στο επόμενο διπλό της μαζεμένο ραντεβού η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δοκιμάζεται στην Ισπανία με Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Πρώτος σταθμός κόντρα στο σύνολο του Άλεξ Μούμπρου με τον πολύπειρο φόργουορντ Βίκτορ Κλαβέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal να αναγνωρίζει τις δυσκολίες του, να πλέκει το εγκώμιο των «πρασίνων» και να στέκεται στην επιστροφή του Ντέρικ Ουίλιαμς.

«Νίκη αυτοπεποίθησης με Τζιρόνα»

Η Βαλένθια έδειξε το μεσημέρι της Κυριακής για την αγωνιστική της στη Liga Endesa κόντρα στη Τζιρόνα πως άφησε άμεσα πίσω της την ήττα στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι κάνοντας επίδειξη δύναμης. Η ομάδα του Μούμπρου επικράτησε άνετα μετά την επιστροφή της από τα αποδυτήρια για το τρίτο δεκάλεπτο με το ευρύ 104-69 της Τζιρόνα κάνοντας μία πολύ δυνατή προπόνηση εν όψει Παναθηναϊκού. Του παιχνιδιού που θα ακολουθούσε μετά από δυόμιση μέρες και εν όψει της δικής της διαβολοβδομάδας στη φετινή της πορείας στην Euroleague.

Ο Κλαβέρ που αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στη διάθεση του Μούμπρου βγαίνει από τα αποδυτήρια της ομάδας τόνισε στο Sportal: «Πήραμε μία νίκη που την χρειαζόμασταν μετά την ήττα μας στο Τελ Αβίβ πριν από δύο ημέρες από την Μακάμπι από πλευράς αυτοπεποίθησης . Δείξαμε ότι μάθαμε από αυτήν, δεν γινόταν να σταθούμε παραπάνω γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα στη διάρκεια της χρονιάς μας. Όπως και τώρα που σε δύο μέρες έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Για το αν η εμφάνιση κόντρα στη Τζιρόνα ήταν μία καλή προπόνηση όπως εξελίχθηκε μετά τα 20' ο έμπειρος διεθνής διεθνής Ισπανός φορ δήλωσε: «Μπήκαμε δυνατά επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια και φθάσαμε πράγματι σε μία άνετη νίκη καθώς βρήκα τον ρυθμό μας και δεν χαλαρώσαμε. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ωστόσο επέτρεψε στους κόουτς μας να ξεκουράσει κάποιους παίκτες εν όψει και των δύο παιχνιδιών που έχουμε μπροστά μας για την Euroleague με πρώτο αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό».

«Μας πλήγωσε η Μακάμπι»

Για το γεγονός ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του άφησαν γρήγορα πίσω τους την ήττα τους από τον Μακάμπι ο Κλαβέρ ήταν ξεκάθαρος. «Είμαστε επαγγελματίες και βγάλαμε αντίδραση. Όπως σου είπα δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ήταν μια ήττα που μας πλήγωσε αλλά ήταν στη διάρκεια της χρονιάς οπότε έπρεπε να μάθουμε από αυτήν και να συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Αυτό θα κάνουμε και τώρα όπου ακολουθεί το παιχνίδι για την Euroleague στην έδρα μας με τον Παναθηναϊκό».

Ο Βίκτορ Κλαβέρ μίλησε στο SPORTAL και στον Πάρη Τσελεπίδη

«Ο Παναθηναϊκός ήθελε τον χρόνο του»

Αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό ο Κλαβέρ στάθηκε στο φορμάρισμα της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς με αφορμή το 4 στα 4 που τρέχει στα τελευταία του στην Euroleague. Τις νίκες επί των Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ στην προηγούμενη διαβολοβδομάδα, στον Κάουνα επί της Ζαλγκίρις και επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ. «Ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα που όπως ήταν επόμενο ήθελε το χρόνο του για να βρει τη χημεία του και να μπορέσει να βρεθούν μεταξύ τους. Κάτι που φάνηκε πως έχει πλέον συμβεί όπως μαρτυρά και τα τελευταία του αποτελέσματα στην Euroleague. Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες του στηριζόμενου κυρίως στην άμυνα του είτε για να χτίσει διαφορές είτε για να μπορέσει να επιστρέψει είτε να φθάσει στη νίκη. Για αυτό και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πετυχαίνοντας τον στόχο μας».

Ο γνώριμος Ουίλιαμς και η μάχη

Κι όσο για τον παίκτη που ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό εν όψει του σημερινού τους παιχνιδιού; Ο Κλαβέρ δεν στάθηκε στους φορμαρισμένους Ντουείν Μπέικον ή Πάρις Λι αλλά στον κοινό παρονομαστή των δύο ομάδων. Τον Ντέρεκ Ουίλιαμς. «Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη. Οι Μπέικον και Λι σίγουρα είναι δύο από αυτούς που πρέπει να προσέξουμε. Όχι όμως και οι μόνοι. Θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προετοιμαστούμε συνολικά και ανάμεσα στους υπόλοιπους είναι και ένας γνώριμος μας. Ο Ντέρεκ Ουίλιαμς που ήταν εδώ στη Βαλένθια πριν από δύο χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά το γήπεδο και τα καλάθια του. Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένει μία μάχη και θα πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει να καταφέρουμε».

O Ντέρικ Ουίλιαμς με τη φανέλα της Βαλένθια μαρκάρει τον Νεμάνια Νέντοβιτς