Οι Καβαλίερς έβαλαν σε άβολη θέση τους Μπόστον Σέλτικς (vid)

Ντόνοβαν Μίτσελ

i

photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Οι Καβαλίερς έβαλαν σε άβολη θέση τους Μπόστον Σέλτικς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:00 - 07.03.2023

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ σημείωσε 40 πόντους, ο Λαμάρ Στίβενς έκανε τη διαφορά στο τέλος και οι Κλίβεαντ Καβαλίερς νίκησαν με 118-114 τους Σέλτικς. Η ομάδα της Βοστώνης έχασε για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς.

Οι Σέλτικς δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Βασικά, βρίσκονται στη χειρότερή τους. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν εκμεταλλευτεί τις ήττες τους και έχουν εγκατασταθεί κάπως… αναπαυτικά στην κορυφή της Ανατολής -και ολόκληρου του ΝΒΑ. 

Η ομάδα της Βοστώνης συνεχίζει να χάνει. Υπέστει την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, αυτή τη φορά επηρεασμένη από την απουσία του Τζέισον Τέιτουμ. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και το κακό μομέντουμ του αντιπάλου, έβαλε 40 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ και οδήγησε το Κλίβελαντ στο νικηφόρο 118-114. 

Βέβαια, όπως είπε και ο προπονητής του Κλίβελαντ Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, μετά το τέλος του παιχνιδιού «δεν θα είχαμε νικήσει χωρίς τον Λαμάρ Στίβενς». Δεν ήθελε να υποβαθμίσει το έργο και την αξία του Μίτσελ, ούτε τα double double Ίβαν Μόμπλεϊ (25 πόντοι, 17 ριμπάουντ) και Ντάριους Γκάρλαντ (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Ήθελε όμως, να επιβεβαιώσει την προσπάθεια του 25χρονου Στίβ, ο οποίος έπαιξε 17 λεπτό ερχόμενος από τον πάγκο και είχε 8 πόντους και 8 ριμπάουντ, όλους και όλα, σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. 

Για τους Σέλτικς, που έπαιξαν χωρίς τον ηγέτη τους Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος πήρε… ρεπό, ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 32 πόντους και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον 24. Δεν απέφυγαν όμως, την 21 τους ήττα (έχουν 45 νίκες) και πλέον απομακρύνονται από τους Μπακς και απειλούνται από τους Σίξερς. Και αν δεν προσέξουν και από τους Καβαλίερς (41-26) πλησιάζουν.