Οι Καβς επιστρέφουν στα play offs για πρώτη φορά μετά το 2018 - Οι Ράπτορς άφησαν πίσω τους Ουίζαρντς, νίκη για Σέλτικς (vids)

Ντόνοβαν Μίτσελ

i

photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Οι Καβς επιστρέφουν στα play offs για πρώτη φορά μετά το 2018 - Οι Ράπτορς άφησαν πίσω τους Ουίζαρντς, νίκη για Σέλτικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:56 - 27.03.2023

Με τη νίκη τους επί των Ρόκετς (108-91) οι Κλίβελαντ Καβαλίερς Κατοχύρωσαν τη θέση του στα play off και φθάνουν εκεί για πρώτη φορά στην μετά-ΛεΜπρόν εποχή. Οι Ράπτορς επικράτησαν των Ουίζαρντς (114-104) και ουσιαστικά τους πέταξαν... εκτός, οι Σέλτικς πήραν μία εύκολη νίκη με τους 41 πόντους του Τζέιλεν Μπράουν.

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν στα play offs είχαμε 2018 και στο Κλίβελαντ βρισκόταν ακόμα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς -στη δεύτερη θητεία του. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά έφθασαν μέχρι τους τελικούς, εκεί που έχασαν με 4-0 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς των Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον και Γκριν. 

Τώρα οι Καβαλίερς επιστρέφουν στην post season με τους Ντόνοβαν Μίτσελ, Ντάριους Γκάρλαντ και Τζάρετ Άλεν να συνθέτουν μία εκπληκτική τριάδα που μπορεί να κάνει… πολλές ζημιές. 

Με τη νίκη τους (108-91) επί των Χιούστον Ρόκετς κατοχύρωσαν το εισιτήριό τους και την πρόκρισή τους, έχουν επίσης «κλειδώσει» (ουσιαστικά) την τέταρτη θέση -που τους δίνει πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο- και διεκδικούν την τρίτη. Οι Σίξερς έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα και τρεις ήττες λιγότερες όμως. Οι Ιππότες από το Κλίβελαντ δείχνουν έτοιμοι να τους κυνηγήσουν καθώς απομένουν έξι παιχνίδια ακόμα. 

Τορόντο - Ουάσινγκτον: 114-104

Ο ΟG Ανουνόμπι είχε 29 πόντους και ο Φρεντ ΒανΒλίτ έναν λιγότερο στη σπουδαία νίκη των Τορόντο Ράπτορς επί των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 114-104. Οι Καναδοί με αυτό το αποτέλεσμα δεν εξασφαλίζουν το μέλλον τους, αλλά εξασφαλίζουν ουσιαστική μία θέση στο γκρουπ των ομάδων που μέσω των play in θα διεκδικήσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα play offs. Ταυτόχρονα οι Μάγοι της πρωτεύουσας με την 42η ήττα τους αντιλαμβάνεται πως η χρονιά τους πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί. Διότι, οι Μπουλς νικάνε με μεγάλη συχνότητα και δεν προλαβαίνουν να τους προσπεράσουν για την 10η θέση της Ανατολής.

Βοστώνη - Σαν Αντόνιο: 137-93

Με 41 πόντους και 13 ριμπάουντ από τον Τζέιλεν Μπράουν οι Σέλτικς νίκησαν με μεγάλη άνεση και ακόμα μεγαλύτερη χάρη τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το τελικό 137-93 δεν χρειάζεται επιπλέον λεπτομέρειες για να εξηγήσει την κατάσταση. 

Αρκεί βέβαια να αναφερθεί ότι η εικόνα αυτή δημιουργήθηκε παρά την απουσία του Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχύο και έκατσε να ξεκουραστεί λιγάκι. Πέραν του Μπράουν, ο Μάλκολμ Μπρόγκτον με 20 πόντους και 9 ασίστ και ο Ντέρικ Ουάιτ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ κάλυψαν με το παραπάνω την απουσία του All-Star. 

Οι Σέλτικς πλέον επικεντρώνονται στα παιχνίδια που απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας και το πρόγραμμα τους φέρνει αντιμέτωπους και με τους Μπακς και με τους Σίξερς σε δύο αγώνες που θα... αποφασίσουν για τα πλασαρίσματα της Ανατολής εν όψει play offs.