Έλειπε ο Γιάννης, χόρευαν οι Καβαλίερς, που έριξαν 40άρα

Έλειπε ο Γιάννης, χόρευαν οι Καβαλίερς, που έριξαν 40άρα

Χρήστος Τσάλτας 04:53 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 05:18 - 18.01.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς μετέτρεψαν σε περίπατο το παιχνίδι κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς, επικρατώντας με το εμφατικό 135-95.

Μια βραδιά που θα ήθελαν να διαγράψουν έζησαν οι Μιλγουόκι Μπακς στο Κλίβελαντ τα ξημερώματα. Η ομάδα του Άντριαν Γκρίφιν αντιμετώπισε τους Καβαλίερς χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λόγω τραυματισμού στον ώμο και αυτό έκανε πολύ εύκολο το έργο των παικτών του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, που κατάφεραν να φτάσουν σε άνετη νίκη και να ανέβουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Οι «Καβς» πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα στο σκορ και δεν κοίταξαν σε κανένα σημείο του αγώνα πίσω. Την ώρα που τα «ελάφια» έμοιαζαν να μην έχουν λύσεις στην επίθεση, καθώς η απουσία του Greek Freak έκανε την επίθεσή τους στατική σε πολλές περιπτώσεις. Γεγονός που αποτυπώνεται και στα ποσοστά τους, μιας και σούταραν με 29,6% στα τρίποντα.

Ο Τζόρτζες Νιάνγκ έκανε εμφάνιση... καριέρας στην αναμέτρηση του Rocket Mortgage FieldHouse με τον πρώην φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ να έρχεται από τον πάγκο και με 33 πόντους και 13/14 σουτ να κάνει τη διαφορά, οδηγώντας την ομάδα του στην επίθεση. Δεν ήταν μόνος, καθώς ο Ντόνοβαν Μίτσελ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις με 31 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ 21 πόντους και 14 ριμπάουντ μέτρησε ο Τζάρετ Άλεν, που κέρδισε τις μάχες κάτω από τα καλάθια.

Στην αντίπερα όχθη, οι Μπακς ήταν άστοχοι και νευρικοί επιθετικά, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να είναι πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 7/20 σουτ, ενώ 16 πόντους ακι 6 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μπόμπι Πόρτις, σε μια βραδιά που ο Κρις Μίντλετον δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του (6π, 1/10 σουτ, 3 λάθη). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έμεινε στο παρκέ για 5:31, μετρώντας 1 ασίστ, 1 τάπα και 0/1 σουτ.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Μπακς είδαν το νικηφόρο σερί τους να σταματάει, υποχωρώντας στο 28-13, την ώρα που οι Καβαλίερς έδειξαν τη σταδιακά ανοδική πορεία τους, φτάνοντας στο 24-15.