H Nike αναγεννά τη σειρά «Kobe»: Eπανακυκλοφορούν παπούτσια και ρούχα με το λογότυπο του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ (vid)
i

Κόμπε Μπράιαντ, Λέικερς (2009) / © photo by Nick Laham / Getty Images / Ideal Images

H Nike αναγεννά τη σειρά «Kobe»: Eπανακυκλοφορούν παπούτσια και ρούχα με το λογότυπο του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:55 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 30.06.2023

Στα τέλη του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 24 του Αυγούστου, η Nike επανακυκλοφορεί προϊόντα του Κόμπι Μπράιαντ, ενώ θα ρίξει στην αγορά νέα μοντέλα παπουτσιών με το λογότυπό του, αλλά και δεκάδες καινούργια είδη ένδυσης.

Στις 23 Αυγούστου θα γινόταν 45 ετών, αλλά μόνο... δάκρυα λύπης μπορεί να προσφέρει αυτή η ημέρα στους οικείους του και στους απανταχού θαυμαστές του. Κι αυτό γιατί τον Ιανουάριο του 2020 ένας από τους καλύτερους παίκτες που είδαν ποτέ τα μάτια μας, ο Κόμπι Μπράιαντ, σκοτώθηκε, μαζί με την κόρη του Τζιάνα και άλλα πέντε άτομα σε ένα δυστύχημα που προέκυψε από πτώση ελικοπτέρου στην περιοχή Καλαμπάσας, στην Καλιφόρνια. 

Η καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ είχε ήδη ξεπεράσει στα όρια του μύθου, είχε σταματήσει το μπάσκετ έπειτα από 20 σεζόν αγωνιζόμενος με τους Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά η ζωή είχε μακάβρια σχέδια γι' αυτόν και την οικογένειά του. Ο θάνατός του συμπαρέσυρε τις ζωές αρκετών ανθρώπων, αλλά και τις επιχειρηματικές αποφάσεις κολοσσών. 

Η κορυφαία εταιρία αθλητικής ένδυσης, Nike, με την οποία συνεργαζόταν ο αδικοχαμένος Κόμπι από το 2003 (όταν και είχε εγκαταλείψει την Adidas) τα τελευταία τρία χρόνια είχε εγκαταλείψει την κυκλοφορία νέων μοντέλων παπουτσιών με το λογότυπο του σούπερ σταρ, αλλά είχε «παγώσει» κάθε είδους παραγωγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάθε παπούτσι και κάθε φανέλα της σειράς «Kobe» να αποκτά συλλεκτική αξία και η τιμή μεταπώλησής της να εκτινάξετε στα ύψη. 

Ο Κόμπι στις γειτονιές όλου του κόσμου (pics)
NBA

10:00 - 26.01.2023

Ο Κόμπι στις γειτονιές όλου του κόσμου (pics)

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ, στις 26.01.2020, γέμισε θλίψη τους ανθρώπους, αλλά δεν σταμάτησε να τους εμπνέει. Από την Καλιφόρνια μέχρι τις Φιλιππίνες, τη Γκάνα και τη Μογγολία, από τη Βαρκελώνη μέχρι τον Βύρωνα, όλοι τον σκέφτονται και τον… ζωγραφίζουν.

Τώρα όμως, η Nike αποφάσισε την επομένη της γενέθλιας ημέρας του, δηλαδή στις 24 Αυγούστου, να επανακυκλοφορήσει προϊόντα -κυρίως παπούτσια- αλλά και να ρίξει στην αγορά νέα μοντέλα. Μάλιστα, η εταιρία με έδρα το Όρεγκον των ΗΠΑ εξήγησε πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα μεταφέρονται απευθείας στην οικογένεια του Κόμπι, στη σύζυγό του Βανέσα και στις τρεις κόρες της. 

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος, Τζον Ντόναχο, θεωρεί πως η σειρά «Kobe» με αυτή την κίνηση μπορεί να εκτιναχθεί στα επίπεδα της Jordan Brand. Η Nike αντιλήφθηκε πως πρόκειται για ένα project που συνεχίζεται μετά τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, μιας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που θα συνεχίσει να... ζει μέσω της ιστορικής εταιρίας αθλητικών ειδών. Στους υπολογισμούς του και στο πλάνο του παράδειγμα προς μίμηση είναι τα προϊόντα με το λογότυπο και τη φάτσα του Μάικλ Τζόρνταν. Τίποτα λιγότερο!