Κομβικά παιχνίδια για Προμηθέα και ΑΕΚ στη φάση των 16 του BCL

Κομβικά παιχνίδια για Προμηθέα και ΑΕΚ στη φάση των 16 του BCL

Χρήστος Τσάλτας 10:38 - 05.03.2024

Ο Προμηθέας υποδέχεται την πρωτοπόρο του ομίλου Μούρθια (19:00), την ώρα που η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί στο BCL απέναντι στην Χάποελ Χολόν (20:45).

Η αγωνία στη φάση των 16 του BCL κορυφώνεται, με την τέταρτη αγωνιστική να κρίνει πάρα πολλά όσον αφορά την πρόκριση, αλλά και τα επόμενα βήματα των ελληνικών ομάδων.

Ο Προμηθέας υποδέχεται την πρώτη και αήττητη Μούρθια, με στόχο τη νίκη που θα στείλει την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Πατρινοί κατάφεραν να επικρατήσουν της Χάποελ Χολόν, εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική και θέλουν να κάνουν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα στη διοργάνωση, με μια νίκη που θα είναι... χρυσάφι, καθώς θα τους ανεβάσει στο 3-1, με το πέρας 4 αγωνιστικών.

Η Μούρθια από την πλευρά της ταξίδεψε στην Πάτρα με ρεκόρ 3-0 στον όμιλο και θέλει τη νίκη που θα την στείλει από την Τρίτη (05/03) στα προημιτελικά του θεσμού. Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένεται να παλέψουν για τη νίκη.

Στο κλειστό των Λιοσίων η ΑΕΚ δίνει... τελικό για να μείνει «ζωντανή» στη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Ένωση υποδέχεται την Χάποελ Χολόν στο άδειο κλειστό των Λιοσίων και στο μυαλό των παικτών του Ηλία Ζούρου είναι μόνο η νίκη, που θα κρατήσει την ομάδα σε τροχιά οκτάδας.

Η Ένωση έρχεται με φόρα από τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον ΠΑΟΚ και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Τζάττιν Τίλμαν και Δημήτρης Φλιώνης είναι εκτός δράσης, την ώρα που ο Λάνγκστον Χολ επιστρέφει σε αγωνιστικό ρυθμό. Την ίδια ώρα η ομάδα από το Ισραήλ βρίσκεται στη χώρα μας με ελλείψεις, καθώς θα αγωνιστεί χωρίς τους Σι Τζέι Χάρις, Σον Ντόσον, Νετανέλ Άρτζι αλλά και τον Τζάστιν Σμιθ, που ταλαιπωρείται εδώ και καιρό με τραυματισμό στο γόνατο. Και οι 4 παίκτες είναι τραυματίες και δεν ακολούθησαν την αποστολή για την Αθήνα.