Παπαδόπουλος: «Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι το Πανευρωπαϊκό της Κρήτης»

Κώστας Παπαδόπουλος

i

Κώστας Παπαδόπουλος / © Intime

Παπαδόπουλος: «Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι το Πανευρωπαϊκό της Κρήτης»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:55 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 14.06.2023

Ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για το πρώτο φιλικό της Εθνικής Νέων και στάθηκε στον βαθμό ετοιμότητας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η Εθνική Νέων Ανδρών έδωσε τον πρώτο της αγώνα προετοιμασίας απέναντι στην Εθνική Ανδρών της Ιορδανίας στο Μαρούσι και αύριο αναχωρεί για το Μπορντό, όπου θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με τη Γαλλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Ήταν το πρώτο φιλικό που δώσαμε και σίγουρα τα παιδιά ήταν πολύ «φορτωμένα» από τις διπλές προπονήσεις», τόνισε ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος, προπονητής της Εθνικής Νέων, με τον ίδιο να προσθέτει ότι: «Το χρειαζόμασταν αυτό το παιχνίδι για να έχουμε κάποια πρώτα δείγματα από τις προπονήσεις και όσα κάνουμε στο γήπεδο. Τα περισσότερα παιδιά ανταπεξήλθαν, γιατί ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σε μια ομάδα Ανδρών».

«Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Θα δούμε το βίντεο, θα το αναλύσουμε, θα δούμε τι λάθη έγιναν και θα προχωρήσουμε από εκεί. Απλά θεωρώ ότι ήταν καλό το γεγονός ότι βγάλαμε ενέργεια στο παιχνίδι και πως ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει στη συνέχεια», τόνισε σχετικά με την δουλειά που χρειάζεται να κάνει η Εθνική μας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της, ενώ στάθηκε και στα φιλικά που ακολουθούν με την Γαλλία.

«Έχουμε δύο φιλικά με μια ομάδα πολύ διαφορετική από αυτή που αντιμετωπίσαμε και τα οποία θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα επιπλέον βήμα στην προετοιμασία μας».

Οι 14 παίκτες που θα ακολουθήσουν την αποστολή είναι οι: Θωμάς Ζορμπάς, Βαγγέλης Ζούγρης, Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης, Γιάννης Καρακώστας, Γιάννης Μερμίγκης, Νάσος Μπαζίνας, Χρήστος Μπουντούρης, Σωτήρης Ναυπλιώτης, Γιώργος Νεόφυτος, Σωτήρης Οικονομόπουλος, Νίκος Πλώτας, Σωτήρης Σταυρακόπουλος, Δημήτρης Χατζής, Γιάννης Φύτρος.

Πρέκας: «Δεν ήρθαμε στο Eurobasket για διακοπές»
EUROBASKET

15:17 - 14.06.2023

Πρέκας: «Δεν ήρθαμε στο Eurobasket για διακοπές»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Πρέκας, καθώς και η αρχηγός Κατερίνα Σωτηρίου, εκπροσώπησαν την Εθνική Γυναικών στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής πρεμιέρας στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών, απέναντι στο Μαυροβούνιο στο Τελ Αβίβ (12:15).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο (15/6, 21.30) και μεθαύριο (16/6, 19.00).