Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο καλύτερος έκτος παίκτης της φετινής Euroleague (vid)

Κώστας Σλούκας

i

©Intime

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο καλύτερος έκτος παίκτης της φετινής Euroleague (vid)

Η Ένωση Παικτών ψήφισε για καλύτερο 6ο παίκτη της διοργάνωσης τον Κώστα Σλούκα, σε μία σειρά βραβείων που ξεκίνησε με τον καλύτερο rookie Ντάριους Τόμσον (Μπασκόνια) και τον Κάιλ Χάις της Αρμάνι Μιλάνο ως τον πιο... αξιοσέβαστο της Euroleague.

Μετά το τέλος της Euroleague κι ενώ έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί των νικητών και οι ηττημένοι έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους η Ένωση Παικτών (ELPA) δίνει τα... δικά της βραβεία για τους πρωταγωνιστές της χρονιάς.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε με τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο και η επιλογή ήταν ο Αμερικανός γκαρντ της Μπασκόνια, Ντάριους Τόμπσον. Επίσης, ο Κάιλ Χάινς της Αρμάνι Μιλάνο τιμήθηκε ως ο πιο σεβάσμιος παίκτης της λίγκας και ο Λουκ Σίκμα της Άλμπα Βρολίνου ήταν αυτός που πήρε το αντίστοιχο του Fair Play. Επιπλέον, ο Σέρχιο Γιουλ κατέκτησε το βραβείο του Clutch Player της χρονιάς. Ο Ισπανός δεν γινόταν να χάσει αυτή τη διάκριση ειδικά μετά το νικητήριο καλάθι του στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως, βρέθηκαν και αυτοί στο επίκεντρο της διαδικασίας της Ένωσης Παικτών, αφού ο Κώστας Σλούκας επιλέχθηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης. Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την πολυτέλεια να ξεκινάει από τον πάγκο τον 33χρονο διεθνή γκαρντ, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ειδικά στη σειρά των play offs κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. 

Έπαιξε περισσότερα από τα μισά παιχνίδι χωρίς να λάβει μέρος στην πρώτη πεντάδα (κάτι το οποίο είναι προϋπόθεση για κάποιον ώστε να ονομαστεί "έκτος παίκτης) και είχε στη διάρκεια της σεζόν 11 πόντους μέσο όρο, σουτάροντας με 53% στα δίποντα, 32.5% στα τρίποντα και 90.6% στις ελεύθερες βολές. Επίσης, μοίρασε 5.6 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στην στατιστική του πρόσθεσε και 2,1 ριμπάουντ. Όλα αυτά έγιναν σε 36 παιχνίδι και οδήγησαν το σύνολο των ψηφοφόρων σε... μονόδρομο.