Κώστα Σλούκα, πόσο άλλαξες...

Κώστας Σλούκας

i

@Intime

Κώστα Σλούκα, πόσο άλλαξες...

Χρήστος Τσάλτας 19:06 - 26.07.2023

Ο Κώστας Σλούκας έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της νέας του ομάδας, στον Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα πλέι μέικερ να προχωράει σε μεγάλες αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα!

Το φετινό καλοκαίρι είναι «καυτό», όσον αφορά την επικαιρότητα στην Ευρώπη. Οι ομάδες της Euroleague κάνονυ την μία κίνηση μετά την άλλη, ενισχύοντας το ρόστερ τους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ανάμεσα σε αυτές που έχουν προκαλέσει αίσθηση ήταν ο Παναθηναίκός.

Το «τριφύλλι» το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει κατέυθυνση, στοχεύοντας μόνο στην κορυφή. Η έλευση του Εργκίν Αταμάν ήταν το... πρώτο μήνυμα, ωστόσο η ξεκάθαρη δήλωση ήρθε με μια μεταγραφή άλλων εποχών.

Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Διότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Παναθηναϊκός πυροδότησε την «βόμβα» του καλοκαιριού, με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, ο οποίος έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη τριετία με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να περάσει στην απέναντι πλευρά και να ηγηθεί της νέας προσπάθειας του «τριφυλλιού», Μια μεταγραφή που συζητείται ακόμα και σήμερα.

Χαρακτηριστική η έκπληξη του Ομέρ Γιουρτσεβέν, ο οποίος στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal χαρακτήρισε την μετακίνηση του Έλληνα γκαρντ στο «τριφύλλι» ως «απρόσμενη».

Η μεγάλη κίνηση του Παναθηναϊκού έγινε και ο Κώστας Σλούκας έχει πάρει το νέο κεφάλαιο της καριέρας του πάρα πολύ ζεστά. Σε τέτοιο βαθμό ώστε τέλη Ιουλίου να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και να προπονείται ατομικά, προκειμένου να μπει όλο και πιο πολύ στο κλίμα της νέας του ομάδας. Οι βλέψεις και οι απαιτήσεις, άλλωστε, είναι μεγάλες και ο ίδιος φροντίζει να ανταποκρίνεται από πολύ νωρίς σε αυτές.

Όποιος κοιτάζει τις φωτογραφίες του «πράσινου» Κώστα Σλούκα παρατηρεί μια μεγάλη αλλαγή. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το look του Έλληνα πλέι μέικερ. Με ξυρισμένο μαλλί, έχοντας αφήσει στην άκρη την κλασσική χωρίστρα την οποία είχε τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας γκαρντ έχει φροντίσει σε αυτό το νέο ξεκίνημα της καριέρας του να κάνει αλλαγή σε όλα τα επίπεδα.

Κώστας Σλούκας @Photo: V.Stolis

Φυσικά, αυτό που δεν αλλάζει για τον ίδιο, είναι το work ethic. Με έναν μήνα να απομένει για την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και ο Σλούκας δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε να είναι έτοιμος στο 100% και να ηγηθεί της νέας προσπάθεας. Αυτό που θέλει τόσο ο Αταμάν, όσο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έκανε την μεγάλη κίνηση και έντυσε στα πράσινα τον 33χρονο πλέι μέικερ, δίνοντάς του τα κλειδιά του ηγέτη στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το νέο ξεκίνημα του Κώστα Σλούκα περιλαμβάνει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Και το νέο look με το οποίο προπονείται στο κλειστό του ΟΑΚΑ είναι η πιο ξεκάθαρη δήλωση... αλλαγής!